Vellykket B-stævne hos Helgstrand

05-02-2023 18:52

Trine Askjær-Jørgensen

Landsstævnet hos Helgstrand Event i Vodskov er nu afsluttet, og vinderne af de tre Helgstrand Cups: Bronze, Silver og Gold er fundet ovenpå tre spændende dage med flot ridning i flotte rammer

Nyheden fortsætter efter annoncen

Så er tre dages landsstævne i dressur hos Helgstrand Event og Uggerhalne Sportsrideklub i Vodskov afsluttet, og de tre såkaldte Helgstrand Cups: Bronze, Silver og Gold er afgjort, efter resultatet af klasserne fra i går og i dag er regnet sammen.

Der har været flot opbakning fra publikum, og det er der ikke noget at sige til, når det er i så fine rammer og med så mange dygtige ekvipager til start.

Dagen startede med en MB2-klasse, der var anden og sidste afdeling af Helgstrand Bronze Cup. Her tog Helgstrand-rytteren Betina Jæger Jensen sammen med hingsten Kremlin MD e. Governor/ Rousseau (opdr. M Dinnissen) sejren med en score på 74,825% og vandt dermed også den samlede cup.

Kristian Würtz Green, der i går vandt første afdeling af cuppen, indtog i dag andenpladsen med 8-årige Schuberts Aston e.  Bøgegårdens Alphabeat/ Solos Landtinus (opdr. Sara Bliver) til 70,263%, og de to endte også som nummer to i det samlede resultat.

Sophie Wilson og 8-årige Lomus Maxima e. Blue Hors Zee Me Blue/ Milan (opdr. Lo Breiding) red i dag til 69,562%, og selvom det betød, at de havnede lige udenfor placeringerne i dagens klasse, så var det stadig nok til en tredjeplads i det samlede resultat af cuppen.

Det samlede resultat.

Efter MB-klassen fulgte anden afdelingen af Helgstrand Silver Cup, som gik i Prix Sct. Georges. Her tog gårsdagens vinder igen sejren. Ida Kristine Bjørn og Husmanns Jackson e. Johnson/ Belissimo M red til 70,965%, hvilket også betød, at de vandt i det samlede resultat af cuppen.

Andenpladsen var også en gentagelse fra gårsdagens klasse; Kristian Würtz Green red med vallakken Belmor e. Belantis/ Lord Loxley til 69,912% og indtog dermed også andenpladsen i cuppen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Tredjepladsen i dagens klasse gik til Helene Melsen, der med Picabo (SWB) e. Negro/ Briar red så overbevisende et ridt i dag til 69,474%, at hun avancerede fra en syvendeplads i går til også at tage tredjepladsen i cuppen.

Det samlede resultat.

Copyright Ridehesten.com
Efter et par lidt trælse ture til internationale stævner, hvor hoppen har bidt sig selv i tungen, mens hun har været på banen, var Andreas Helgstrand garanteret glad for et vellykket ridt i dag. Her ses han og Queenparks Wendy i den 3-stjernede Grand Prix ifm. World Cup-kvalifikationen på Vilhelmsborg i efteråret. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Søndagens og stævnets allersidste klasse var en Grand Prix Special, der udgjorde anden afdeling af Helgstrand Gold Cup. Hvor gårsdagens klasse blev vundet af Andreas Helgstrand med Grand Prix-debutanten Revolution, så havde Andreas i dag meldt Queenparks Wendy e. Sezuan/ Blue Hors Soprano (opdr. Kurt Gosmer) til start. Den smukke, sorte hoppe har i løbet af det sidste års tid gået sin første sæson på Grand Prix-niveau, og hun tog da også en overbevisende sejr i dag med en score på 75,654%.
Eftersom Andreas red to forskellige heste i hver af afdelingerne, talte hans resultat ikke med i cuppen.

På andenpladsen i dagens klasse kom Kenneth Damgaard med Uno Day Sun e. Uno Don Diego/ Blue Hors Rosoff (opdr. Stutteri Uno ApS), som red til 71,406%. Selvom ekvipagen i går blev nr. 9, lykkes det dem med dagens præstation at ride sig til tredjepladsen i det samlede resultat.

Joachim Chr. Thomsen, der i går red sig til en femteplads og i dag en tredjeplads, endte i det samlede resultat af cuppen med at tage sejren, idet han og Vichy Pax e. Vivaldi/ White Magic (opdr. Stutteri Pax v/ Dorrit Axel og Thomas Pensbo) har præsteret så stabilt over de to dage.

Sanne Henningsen, der i går blev nummer to, endte med Atterrupsgaard Berlucchi e. Belissimo M/ Carprimond E.H. (opdr. Atterupgaard) på en samlet andenplads i cuppen efter dagens ridt til 68,823%.

Det samlede resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald