Velbesøgt åbent hus hos HP Horses

14-04-2018 16:28
Avl

Tvedegaard i Harløse, der er hjemme for HP Horses, har i eftermiddag dannet rammen om et vellykket åbent hus-arrangement med hingstefremvisning

Nyheden fortsætter efter annoncen

Indehaver af HP Horses, Lone Bøegh Henriksen, bød de mange publikummer velkommen til stutteriets åbne hus og hingstefremvisning og præsenterede samtidig de to speakere, Per Springborg og Dennis Fisker. Arrangementet blev live streamet på Clipmyhorse af Charlotte Mogensen.

Den 7-årige hingst Fürsten-Look fik æren af at åbne det velbesøgte show med norske Isabel Freese i sadlen. Fürsten-Look, der har en helt ny S-debutsejr i bagagen, er efter stutteriets stempelhingst Fürstenball. Den meget ridelige hingst brillerede med tre store gangarter, der også lader sig korte ind i samlede øvelser.

Showet fortsatte med Fürstenballs stærke aftryk igennem tre talentfulde dressurhopper, heriblandt juniorrytter Maja Juul med Grosse Freude (opdrættet af HP Horses), der netop har været til internationalt stævne i Østrig. Hun blev efterfulgt af en af tophestene i Dansk Varmblods Unghestechampionat, Delizia (opdrættet af Lotte Kulle), der i dagens anledning blev fremvist af Maria Falkner Hansen. Den sidste Fürstenballdatter, Tiramisu (opdrættet af HP Horses), blev fremvist af husets datter og dagens fødselar Rose Marie Henriksen, som blev overrasket med at få hoppen foræret i fødselsdagsgave.

Ryttere fra Tyskland og Danmark fremviste flere af stutteriets hopper under rytter, og igen var der faglig kommentering af berider Dennis Fisker. Sideløbende blev der fremvist flere lovende ungheste, der repræsenterer indkøb såvel som stutteriets eksisterende stammer.

En af de ungheste, som Dennis Fisker særligt fremhævede, var den 3-årige hoppe Best of Mount St. John e. Fürst Romancier/ Bordeaux (opdrættet af Emma J. Blundell), der viste uovertruffen gangformåen i kombination med stor ridelighed.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Næste hingst på banen var den nykårede Don Schufro-søn De Angelo, der samejes med Schockemöhle og Helgstrand. Han blev efterfulgt af den vellinjerede Sansibar AK, som HP Horses indkøbte ubeset som føl. Sansibar AK er ligeledes netop godkendt ved efterkåringen på Vilhelmsborg. Begge hingste, der tog al postyret med knusende ro, er netop blevet indsynet til afprøvning.

Der blev fremvist føl efter stutteriets flagskibshingste, Fürstenball og Vitalis.

HP Horses er indehaver af to direkte afkom af hoppen Weihegold, der netop under arrangementet gik World Cup-finale i Paris. En af dem er hoppen Fürstin Weihe e. Fürst Romancier, der blev fremvist sammen med sin datter Damiana e. Damon Hill. Begge hopper er mødre til flere ET-føl.

Næste hingst i arenaen var den 4-årige Damon Gold, en helbror til Damiana. Han blev efterfulgt af Total Hope e. Totilas, der er stutteriets andet direkte afkom efter Weihegold. Total Hope, der blev fremvist af svenske Pernille Andrè Hokfelt har netop fået 2 års avlsgodkendelse i Dansk Varmblod og gav de fremmødte et indtryk af den kapacitet, hvad han besidder. To af de få dressurheste i verden, der har opnået over 90%, er forældre til Total Hope.

HP Horses var vært med bobler, kage, kaffe/te og alt godt fra pølsevognen.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen