Van Olst-hingstene gør rent bord

04-08-2020 09:01

Det har været en succesfuld stævneweekend for Anne og Gertjan Van Olsts dressurhingste i weekenden med bl.a. to meget flotte Grand Prix-debuter

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Fry og Glamourdale ved deres UVM-sejr i 2018. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.
Nyheden fortsætter efter annoncen

I hingstestalden hos Anne og Gertjan Van Olst var den første store avlshingst Ferro-sønnen Negro, der sidenhen er blevet efterfulgt af Lord Loxley I-sønnen Lord Leatherdale. Begge hingste har slået stærkt igennem i avlen, og som hingsteholder er det jo altid ønsket at finde en ny tophingst, der passer til kundernes hopper. At Lord Leatherdale har passet fantastisk til de mange Negro-døtre er der ingen tvivl om, og et af de mest iøjnefaldende eksempler er hingsten Everdale, der går international Grand Prix til meget høje procenter med Van Olsts engelske rytter Charlotte Fry.

Den 11-årige Everdale står dog slet ikke alene, og Anne og Gertjan Van Olst har haft rigtig mange gode heste af kombinationen Lord Leatherdale/ Negro, og flere af dem er kårede hingste som f.eks. 13-årige Chippendale og 9-årige Glamourdale, der også begge rides af Charlotte Frye. Faktisk debuterede hun i lørdags begge disse hingste i Grand Prix ved det hollandske landsstævne i Hoogerheide til imponerende procenter.

Chippendale har været solgt og er nu tilbage hos Van Olst og debuterede for to uger siden i Intermediaire II med et resultat på over 76%, og således var vejen banet for hans debut i Grand Prix i Hoogerheide i weekenden, hvor han med Charlotte Fry opnåede 74,485%.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det var også Charlotte Fry, der red Glamourdale til UVM-guld for 7-års i 2018, hvor hingsten bl.a. opånede et 10-tal for galop. Han er kåret og benyttet i mange avlsforbund, og ligeledes i lørdags skulle prøven stå for hans Grand Prix-debut, der resulterede i en score på intet mindre end 77,93%.

Endvidere var Charlotte til start på den 7-årige Everdale-søn Inclusive mf. Uptown i Prix St. Georges, hvor det blev til 75,58%.

/Van Olst Horses.
 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald