Storbritannien annoncerer OL-longlist

14-06-2024 15:05

Det er netop blevet offentligtgjort, hvilke tolv ekvipager der er med i kapløbet om at blive udvalgt til Storbritanniens OL-hold i dressur. Dermed får vi en nærmere ide om, hvem de danske ryttere kan møde

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Dujardin er nomineret med to heste. Her ses hun på Imhotep e. Everdale/ Vivaldi. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Udvælgelsesprocesserne til de tre olympiske ridesportsdiscipliner, springning, dressur og military, har været igang verden over de seneste måneder, og vi har kunnet følge med i de forskellige nationers såkaldte "longlists" over mulige OL-ekvipager til det forestående OL i Paris. For et par uger siden blev de storbritanniske springekvipager offentligtgjort, og nu er turen kommet til det britiske dressurhold. Her er hele 12 ekvipager at finde på listen, hvilket er det maksimale antal ekvipager, som kan nomineres til FEI som potentielle OL-kandidater. 

Ikke overraskende er både Charlotte Dujardin og Carl Hester, der gennem mange år har haft et samarbejde, begge at finde på listen - endda med to heste hver. Den ene af den erfarne dressurrytter- og træner Carl Hesters mulige OL-hest er den 14-årige hingst Fame e. Bordeaux/ Rhodium, som ejes i et samarbejde mellem ham og Fiona Bigwood samt Fiona og den danske rytter Anders Dahls dansk/engelske datter Mette Dahl

Også Charlotte Fry, der med Glamourdale e. Lord Leatherdale/ Negro blev verdenskendt, da de vandt VM-guld i Herning i 2022, er nomineret. Hun rider for den hollandske hingstestation Van Olst Horses, som drives af Gert-Jan van Olst og danske Anne van Olst, og foruden Glamourdale er Fry også indstillet med en anden avlshingst fra samme sted, nemlig Everdale e. Lord Leatherdale/ Negro.

Ikke mindst er den unge Annabella Pidgley, som har købt mange heste i Danmark og modtager undervisning af Cathrine Dufour også at finde på listen. Pidgley har bl.a. Dufours VM-hest Vamos Amigos e. Vitalis/ Blue Hors Hotline i stalden, men det er ikke med Vamos, men med Gio e. Apache/ Tango, at hun potentielt set kan komme til at ride OL. Gio er Dujardins tidligere tophest, og Annabella Pidgley bliver foruden undervisningen af Dufour også trænet af Dujardin. 

Desuden er det værd at bemærke det imponerende aldersspænd på de nominerede ryttere, hvor Pidgley med sine 19 år er absolut yngste rytter, mens 61-årige Susan Pape er alderspræsidenten.

Se den fulde liste her (i alfabetisk rækkefølge):

- Lewis Carrier (27 år) med Diego V (vallak, 16 år)

- Charlotte Dujardin (38 år) med Alive and Kicking (hoppe, 10 år) samt Imhotep (vallak, 10 år)

- Charlotte Fry (28 år) med Everdale (hingst, 15 år) samt Glamourdale (hingst, 13 år)

Nyheden fortsætter efter annoncen

- Andrew Gould (44 år) med Indigro (hingst, 11 år)

- Carl Hester (56 år) med En Vogue (vallak, 15 år) samt Fame (hingst, 14 år)

- Gareth Hughes (53 år) med Classic Goldstrike (vallak, 13 år) 

Becky Moody (44 år) med Jagerbomb (vallak, 10 år)

- Susan Pape (61 år) med Harmony’s V-Plus (hingst, 10 år)

- Annabella Pidgley (19 år) med Gio (vallak, 12 år)

Det udvalgte hold, som skal sendes afsted til OL i Paris for Storbritannien, vil blive udtaget i slutningen af juni på baggrund af både resultater og fysisk niveau hos hestene og rytterne på listen, skriver British Dressage.

Hvilke danske dressurekvipager, der skal ride til OL i Paris, er heller ikke offentliggjort, men de danske dressurryttere skal bl.a. stå deres prøve til Nations Cup i Rotterdam i Holland om en uges tid samt til det femstjernede stævne i Aachen i starten af juli, hvorefter beslutningen vil blive truffet. Læs mere her og her.

Kilde: British Dressage

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen