Debut til Jovian og Quaterhit

20-02-2024 18:08

I næste uge afholdes der internationalt dressurstævne i belgiske Lier, og startlisten bugner at store navne, såsom Charlotte Fry og Charlotte Dujardin. Desuden bliver det til debut for både Jovian og Quaterhit

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand og Jovian i Herning sidste år. Denne gang skal Jovian debutere med Patrik Kittel i Belgion. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Fra tirsdag den 27. februar og frem til søndag den 3. marts afholdes den syvende udgave af CDI Lier, hvor der fra fredag af står CDI3* og 4* stjernet dressur på programmet.

Deltagerlisten byder på mange spændende navne, både ryttere og heste. Den regerende verdensmester Charlotte Fry kommer til start sammen med landskvinden, den tidligere verdens- og olympiske mester, Charlotte Dujardin.

Det bliver dog ikke kun de to verdensmestre, der starter under stævnet. Svenske Patrik Kittel får nemlig stævnedebut på den tidligere UVM-vinder, Jovian, efter at han har overtaget tøjlerne på den 10-årige avlshingst fra Andreas Helgstrand, som er blevet udelukket fra landsholdsaktiviteter resten af året.

I alt deltager ryttere fra 20 forskellige nationer, og der vil også være et gensyn med den tidligere avlshingst, Quaterhit e. Quatergold/Sandro Hit, som i 2020 blev solgt til den franske dressurrytter Dominique Degueldre. Det er dog Dominiques underviser, Stephanie Brieussel, som træner og har uddannet den 10-årige hingst til Grand Prix-niveau.

Quaterhit er blandt andet far til UVM-vinderen Quinn G e. Quaterhit/ Fassbinder (opdr. Helene Geervliet), som sidste år også vandt Blue Hors Unghestechampionatet. Desuden er han også far til Nordstrands Quinoa e. Quaterhit/Blue Hors Hetug (opdr. Gitte Nordstrand Larsen) og Quater Son e. Quaterhit/Totilas (opdr. Dorthe Gravgaard), som sidste år vandt hver deres egnethedstest, henholdsvis på Stutteri Ask og på Vilhelmsborg og begge er klar til Herning om få uger.

Copyright Ridehesten.com
Quaterhit og Søren Wind i 2019. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Øster
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen