Unghestechampionat i springning godt i gang

16-03-2016 21:37

Så er vi endelig i gang og Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning startes med intet mindre end Unghestechampionatet for springheste 

Til trods for at det er en onsdag aften, var der masser af mennesker samlet i hal M for at følge begivenhederne. Hver gang der blev givet karakteren 9,0 i ridelighed, var publikum ikke langsomme til at give klapsalver.

Foruden et oplagt publikum virkede både heste og ryttere også til at være ved godt mod, og meget oplagte til aftenens klasse. Ved dette års Unghestechampionat var Favorit Ask e. Diamant De Semilly/Darco stærkt repræsenteret. Favorit Ask har allerede flere succesfulde afkom i sporten, og det endte da også med to Favorit Ask-afkom i toppen af aftenens klasse. Dommerne ved dette års Unghestechampionat var på pletten og voterede ivrigt imellem ekvipagerne - det var Stein Endresen, Bo K. Møller og Kristian Skovridder som også dømte sidste års unghestechampionat. 

Placeret med bedste karakterer i klassen blev Rikke Thingholm med WI Fabregás e. Favorit Ask/Carson Ask (opdr. Gine Wichmann Larsen og Martin Theil) også ejet af Rikke Thingholm, som fik samlet 272.5 og red bl.a. til karakteren 9 i teknik og galop, 9,5 kapacitet og 8,5 i ridelighed. Som nummer to på en samlet sum 266.25 kom Fendi Ask e. Favorit Ask/Carthago ejet og opdrætter af Stutteri Ask A/S og redet af Karen Rohde, ekvipagen fik karakteren 9 i teknik, kapacitet og ridelighed samt 8,5 i galop. Ind på en tredjeplads kom Allan Blomgren med AB’s Quick And Careful e. Careful/Quidam de Revel ejet og opdrættet af Allan selv. Ekvipagen fik en samlet score på 253.75 og fik karakteren 8,5 for galop og kapacitet, 8 for teknik samt 9 for ridelighed. 

I morgen kan anden del af Unghestechampionatet for springheste ses igen i hal M med start kl. 18.00. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner