EM mod Miner gav flot resultat

03-10-2013 16:28

Signe Wiese

European Herning og Dansk Flygtningehjælp indledte i forbindelse med JBK Horse Shows i Odense i 2012 samarbejdet omkring EM mod Miner - projektet indsamlede 350.000 kr. til minerydningsarbejdet i Sydsudan

Copyright Ridehesten.com
Undervisning på skole i ”Mine Risk Education”. (Foto: ”EM mod Miner”, Dansk Flygtningehjælp)

Projektet "EM mod miner" havde til formål at rejse midler til at forbedre sikkerheden for tusindvis af flygtninge i Sydsudan. Det blev til et indsamlingsresultat på 350.000 kr - overdragelsen finder sted under JBK Horse Shows 2013

De 350.000 kr. skal nu bruges til at fjerne ueksploderet ammunition, rydde miner og undervise befolkningen i at undgå minerelaterede ulykker i verdens nyeste land. 

European Herning, selskabet bag ECCO FEI European Championships i Herning, valgte at donere 8 kroner pr. solgt billet til minerydningsprojektet. En velgørenhedsauktion i samarbejde med Lauritz.com og en velgørenhedsauktion i VIP-loungen under EM bidrog betydeligt til indsamlingsresultatet. Den officielle overdragelse af de 153.508 kr. fra billetsalget vil blive foretaget ved JBK Horse Shows i Odense i dagene 17.-20. oktober 2013.

Igennem samarbejdet satte European Herning og Dansk Flygtningehjælp på utraditionel vis fokus på problemstillingerne i et af verdens brændpunkter og organisationens arbejde for at forbedre vilkårene for flygtninge.

- Vi har været rigtig glade for samarbejdet med Dansk Flygtningehjælp. Igennem dette har vi på forskellig vis fået udbredt kendskabet til situationen i Sydsudan og vigtigst af alt rejst fået rejst 350.000 kr., som kommer til at gøre en kæmpe forskel i det usikre Sydsudan. Frygt alene kan begrænse befolkningens adfærd og færdsel og derfor spiller minerydning en central rolle i at sikre sydsudaneserne en sikker og fredelig hverdag, som de kan bruge på at genopbygge deres tilværelse og derigennem deres land.

Vi har udnyttet vores kontakt til erhvervslivet og har gennem vores samarbejdsrelationer både været med til at hjælpe folk i nød og vi har også vist, at man gennem et utraditionelt samarbejde kan være med til at gøre en forskel, fortæller Kim Lundshøj fra European Herning.

Læs mere om samarbejdet på: www.flygtning.dk/emmodminer

 

 

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen