Springhestene viste kvalitet i Unghestechampionatet

04-03-2020 23:07

Annika Knudsen Lorentsen

I dag er de 39 springheste i Katrinelund Unghestechampionat i springning blevet vist frem under egen rytter for første gang ved Dansk Varmblods Hingstekåring, og mange viste flotte takter. Bedst var Jasmin Skyggebjerg med Feliciano Ask

Copyright Ridehesten.com
Jasmin Skyggebjerg og Feliciano Ask. Foto: Ridehesten.com/Ida Dalgaard

39 ekvipager var til start i dagens runde af Unghestechampionatet i springning, og alle hestene skulle springe den korte bane to gange. I dag var også første gang de unge 5-årige heste skulle aktion.

I dag og i morgen rides unghestene af deres egne ryttere, hvorefter de 20 bedste går videre til fremmedryttertesten under den danske toprytter Andreas Schou, mens de øvrige skal rides i en B-finale af deres egne ryttere. 

Der var i dag flere heste, der viste flotte takter, men også en del heste havde udfordringer med de storslåede omgivelser. Det resulterede i fejl til flere heste, som ellers viste stor kapacitet. 

Bedst i dag var Feliciano Ask e. Favorit Ask/Cosimo (opdr. Stutteri Ask), som blev flot fremvist af sin ejer Jasmin Skyggebjerg. Jasmin red Feliciano flot rundt på banen og dommerne gav ekvipagen flotte ord med på vejen.

– Det er en rigtig dejlig springhest, med stor kapacitet. Han springer i god form og med god teknik og en god galop, sagde dommerne Bo K. Møller og Stein Endresen om Feliciano. Han blev belønnet med 8.5 i både teknik, galop og kapacitet, mens han for ridelighed fik 8.

Copyright Ridehesten.com
Maria Bjørnkjær Asferg og Tekenawa Ask. Foto: Ridehesten.com/Ida Dalgaard

To heste a point
På andenpladsen i dagens klasse endte to ekvipager, som opnåede de præcis samme point. Den ene var hoppen Tekenawa Ask e. Ci Ci Senjor Ask/Cayado (opdr. Stutteri Ask), som blev flot fremvist af Maria Bjørnkjær Asferg. 

– Det er en dejlig og velredet hest, som besidder en god galop og er i god balance, fortalte Bo K. Møller om hoppen efter dagens runder. 

Copyright Ridehesten.com
Rikke Haastrup og Engerupgaards Conlido. Foto: Ridehesten.com/Ida Dalgaard

Hoppen blev belønnet 8 i teknik og 8.5 i både galop, kapacitet og ridelighed. Det samme gjorde Engerupgaards Conlido e. Crelido/Coronado (opdr. Engerupgaard v. Lotte Holm), som blev flot fremvist af Rikke Haastrup. 

– Hesten viser masser af kapacitet, en god galop og et godt overskud. Den har en fin teknik og en ens afvikling af springene, sagde dommerne om Conlidos runder i dag. 

Både Tekenawa Ask og Engerupgaards Conlido fik en samlet score på 251.25 point, mens Feliciano Ask opnåede 252.50 point. 

Også på fjerdepladsen blev det Rikke Haastrup, her med den brune hoppe CC Unik e. Untouchable/Equest Carnute (opdr. Carsten Carstensen), som opnåede samme karakter som begge heste på andenpladsen. Nemlig 251.25, men på grund af vægtningen mellem de forskellige bedømmelseskriterier endte hoppen i dag som nr. 4 med 8.5 i teknik, 8 i galop, 9 i kapacitet og 7.5 i ridelighed.

Det bliver spændende at følge de unge heste i morgen eftermiddag, hvor flere forhåbentligt får muligheden for at vise gode takter, eftersom de forhåbentligt er blevet mere trygge ved de flotte omgivelser i Dansk Hesteforsikring Arena E. 

Se start- og resultatlister fra stævnet her. 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen