Udtryksfulde hingsteføl på auktion (video)

10-08-2020 12:14

Annika Knudsen Lorentsen

Dansk Varmblods online følauktion, der afvikles i samarbejde med Blue Hors, udbyder en kollektion af både spring- og dressurføl af særdeles høj kvalitet. I denne præsentation ser vi nærmere på tre smarte hingsteføl, med dressurafstamninger i top

Copyright Ridehesten.com
Vestermarkens Kenzo. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ni super interessante føl er udvalgt til den kommende streaming-auktion afholdt af Dansk Varmblod, i samarbejde med Blue Hors. Man kan byde på føllene fra på torsdag kl. 17.00, og søndag den 16. kl. 15.00 kommer føllene under hammeren ved auktionen, som streames direkte fra hallen hos Blue Hors. 

Funktionelt føl ud af prominent hoppestamme
Hingsteføllet Bøggilds Francatelli e. Blue Hors Fifty Cent/Ladas (opdr. Hanne Elisabeth Bøggild & Tommy Rasmussen) er et utroligt funktionelt føl med et udtryk i særklasse. 

Han kommer ud af en særdeles prominent hoppestamme, nemlig stamm 260, som kan føres helt tilbage til 1800-tallet. Stammen rummer flere kårede hingste. Morgen Bøggild's Lazanta er mor til flere ærespræmieføl og hendes helsøster er den tredobbelte hingstemor Recina, og længere ude finder man hoppe Verona, som er mor til hingsten Cato. 

Se føllet i videoen nedenfor. 

Internationalt topblod bag dette føl
Logo's Dacapo e. Hesselhøj Donkey Boy/Fürstenball (opdr. Jette Fries) har internationalt præstationsblod i årene. Morgen er RDH-hoppen Logo's Facet, som er mor til flere ærespræmierede føl og datter af Fürstenball. Mormoren Logo's Donjana er elitehoppe og blandt andet mor til sølvmedaljehoppen Logo's Gaya, som var i finalen ved 4-års championatet og vinder af B-finalen ved Unghestechampionatet i Herning i år. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dette føl har altså generne på plads, og det tegner for en god fremtid på dressurbanerne. 

Se føllet i videoen nedenfor. 

Udtryk, attitude, power og lethed
Det er bare nogle af de ord, der beskriver hingsteføllet Vestermarkens Kenzo e. Blue Hors Kingston/Tailormade Temptation (opdr. Kirsten Buus). Dette føl bevæger sig nemlig med power og lethed, og med hans gode udtryk kan man allerede nu forestille sig, at han har en fremtid på de helt store baner. 

Moren er sølvmedaljehoppen Vestermarkens Tequila, mens mormoren er elitehoppen Kgs. Hørgaard Diva, som er mor og mormor til flere særdeles succesfulde afkom. MMM er mor til den internationale Grand Prix-hest Wild One, den avlsgodkendte hingst Blue Hors World Class og til to bronzemedaljehopper. 

Se føllet i videoen nedenfor.

Se hele kollektionen her.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner