Blue Hors sælger avlshopper på auktion

21-11-2023 09:51

Charlotte Kusk Berwald

Avl

Blue Hors skal, som de nok er de fleste bekendt, skalerer ned til et mindre antal sportsheste og avlshingste, og samle aktiviteterne på Stutteri Ask på Fyn

Copyright Ridehesten.com
Atterupgaards Orthilia som der kan købes afkom efter på auktionen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Derfor er man i Randbøl ved at afvikle stutteriet, og det betyder, at Dansk Varmblod og Blue Hors har indledt et samarbejde om en auktion over avlshopper og ifolede rugehopper fra stutteriet. Der er avlsmateriale af en helt særlig karat, ja på det nærmeste avlsguld, som Blue Hors nu gør tilgængelig for etablerede og nye avlere i Dansk Varmblod.
Auktionen finder sted på Blue Hors onsdag aften den 29. november fra 17.00 – 21.00, og auktionen bliver krydret med et åbent hus arrangement med julehygge og æbleskiver.

Ca. 35 hopper under hammeren
Det er Blue Hors’ avlsguld, som kommer under hammeren, når godt 35 avlshopper og ifolede rugehopper indgår i en kollektion, som nok kan få de avlskyndige til at spærre øjnene op. Blue Hors har i en årrække udvalgt og indkøbt tophopper med super præstationsafstamning, hingstemødre og mødre til føl, der har skabt prisrekorder på auktioner.

Det er hopper fra den berømte Fiesta-stamme, som har givet stempelhingsten Blue Hors Don Schufro og et stort antal avlshopper, avlshingste og sportsheste.

Der er afkom efter OL-hoppen Atterupgårds Orthilia, og efter Tove og Ove Møller Nørgaards succesfulde hoppe-stamme, som bl.a. har givet guldmedaljehingsten Zackerey og mange flere.

Avlshopperne er et mix af Dansk Varmblods-registrerede hopper og hopper, som er nøje udvalgt i udlandet. Hopperne er kåret i Dansk Varmblod. Avlshopperne er i fol med hingste, der enten er på Dansk Varmblods hingsteliste eller er ansøgt herom, så føllene kan registreres i Dansk Varmblod. Der er dog hopper, som er drægtige ved Blue Hors Bondo (der p.t. ikke er godkendt i Dansk Varmblod), men da mødrene er af meget stor værdi for avlen i Dansk Varmblod, er disse to hopper stadig med på auktion.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Der sættes også et antal rugehopper på auktion. Rugehopper, som er kåret i Dansk Varmblod, og som bærere særdeles interessante føl - et mix af tophopper og avlshingste fra den allerøverste hylde.

Copyright Ridehesten.com
Casper Cassøe Krüth skal svinge hammeren over de mange heste på auktionen. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

– Vi er indgået i samarbejdet med Blue Hors for bedst muligt at være med til at sikre det særdeles interessante avlsmateriale på danske hænder. Og, hvis hopperne sælges til udenlandske avlere/ryttere, at være sikker på, at de har mulighed for at få føllene registreret i Dansk varmblod. Vi håber, så mange som muligt af hopperne kan forblive på danske hænder, både ved etablerede avlere, men også måske være med til at sætte nye avlere godt i gang, fortæller Dansk Varmblods direktør Casper Cassøe Krüth, som selv vil svinge hammeren over kollektionen.

Læs mere om nogle af de avlshopper, som kommer under hammeren her på sitet frem mod auktionen.

Kollektionen er online og kan ses HER.

Betingelser for auktionen finder man HER.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner