17 spændende føl er klar til auktion

04-06-2022 17:01
Avl

I aften kl. 20 kommer 17 nøje udvalgte dressurføl under hammeren på Helgstrand-Schockemöhles følauktion, der gratis kan overværes under DM-stævnet i Uggerhalne

Copyright Ridehesten.com
Hingsteføl e. Franklin/ Doolittle/ Romancier. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Føllene på Helgstrand-Schockemöhles følauktion er udvalgt med fokus på præstationsafstamning, bevægelseskapacitet og type, og det er således en kollektion af høj kvalitet, der kommer under hammeren ved live auktionen i aften den 4. juni kl. 20.00.

Der er gratis adgang til auktionen på stævnepladsen, lige som der også udbydes gratis live streaming. Således er det også muligt at byde på føllene over telefonen. På auktionssiden kan du se hele følkollektionen og læse meget mere om auktionen.

Copyright Ridehesten.com
Hingsteføl e. Dynamic Dream/ Blue Hors Zack/ Michellino. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen

Nu er det ude af vores hænder

Ditte Brix Frandsen og Flemming Andersen er blandt de avlere, der har flere føl i auktionskollektionen. De har de to hingsteføl, Brix Rafinero og Brix So Special, med i aften, og det er ikke første gang, at de har føl med på live auktion hos Helgstrand i Uggerhalne.

Nyheden fortsætter efter annoncen

For fire år siden fik de solgt hingsteføllet Falcon for en rigtig god pris til en dressurstald i Polen. Falcons mor er også mor til et af de to hingsteføl, som parret har med i år.

Copyright Ridehesten.com
Hingsteføllet Brix So Special e. So Perfect/ Fürstenball/ Welt Hit II. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen

– Vi har valgt netop de to føl her, fordi vi gerne vil sælge vores hingsteføl, og disse to var de eneste, der var gamle nok ved udtagelsen, fortæller Ditte og fortsætter: – Det er altid nervepirrende at sælge på auktion, selv om man har besluttet, at man vil sælge. Man aner ikke, hvor de havner, og hvilken pris de bliver solgt for. Vi er meget spændte, og det føles næsten som at have tømmermænd.

– Vi elsker jo vores føl, men for os gælder det, at hingsteføllene skal videre. Det gik godt med fremvisningen, og nu er vi herude resten af dagen, indtil auktion er ovre. Vi skal jo se efter hestene, fodre og sørger for, at de topshinet til aften. Det er Sarah Doyale fra Ung i DV, der endnu engang har flettet for os.

Copyright Ridehesten.com
Hingsteføllet Brix Rafinero e. Revolution/ Franklin/ De Niro. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen

– Falcons mor, Brix Florentina, har føl med igen, og hendes føl har bare noget blikfang, selv om de ingen aftegn har. De har masser af power og udtryk, og ham i år, Brix So Special, er lidt mere storrammet og langbenet, og det er med til at gøre ham ekstra imponerende. Ham her kan virkelig noget, og begge vores auktionsføl er så gode, at vi har gentaget hingstevalget til hopperne.

– Efter auktionen skal vi hjem og overvåge en højdrægtig hoppe, men lige nu prøver vi at nyde DM-stævnet i solskin og fejre Flemmings føldselsdag. Vi er gået fra stalden, og det gør det lettere at styre nerverne, så vi sidder og ser DM for seniorer nu, slutter.

Copyright Ridehesten.com
Hoppeføl e. Franklin/ De Niro/ Quaterback. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner