Dyreste hingsteføl på danske hænder

07-08-2022 08:52
Avl

De danske hingstestationer Helgstrand Dressage og HP Horses har sammen med tyske Schockemöhle erhvervet det dyreste dressurhingsteføl på oldenburgerforbundets elitefølauktion

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hingsteføllet It's Me e. Asgard's Ibiza/ De Niro/ Florencio I skabte furore ved det tyske oldenburgerforbunds 27. elitefølauktion i går i Vechta og opnåede dagens højeste hammerslagspris på 154.000 euro (1.145.770 kr.) blandt auktionens 63 føl.

Adskillige tyske hingstestationer var med i budkampen om It's Me, der til sidst blev erhvervet af en dansk-tysk trio, der før har indkøbt hingste sammen; nemlig Helgstrand Dressage, HP Horses og Schockemöhle.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hingsteføllet er avlet af en af oldenburgerforbundets mest succesfulde avlere, Ewald Grotelüschen i Wardenburg og er trukket på den velkendte Elfen-hoppestamme. Føllets mormor er helsøster til den internationale Grand Prix-hest Elfenfeuer, og stammen ligger bag mange højtpræmierede hopper og hingste samt succesfulde rideheste. I Danmark har vi senest stiftet bekendtskab med hingste Bernstein SL.

Føllene på elitefølauktionen i Vechta blev overvejende solgt til tyske købere, men også til købere fra 13 forskellige andre lande. Bl.a. gik næstdyreste føl e. For Romance I/ Diamond Hit/ Landadel for 81.000 euro til Canada. 31.000 euro kostede dyreste springføl e. Comme il faut/ Diarado/ Colbert. Gennemsnitsprisen blev ca. 150.000 kr.

Salgsliste med priser.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen