Toppriser til danske auktionsføl

04-06-2022 22:01
Avl

Danskere avl stod bag de fleste – og de dyreste – føl ved Helgstrand-Schockemöhles følauktion, hvor dyreste føl kostede 675.000 kr.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Aftenens første føl blev også kollektionens dyreste, nemlig hingsteføllet Dynamic Heart e. Dynamic Dream/ Blue Hors Zack/ Michellino fra Lena og Rasmus Dalsgaard i Vinderup, der fik hammerslag på 90.000 euro svarende til 675.000 kr.

Jeg er så stolt af det føl, og så glad for, at Andreas Helgstrand har købt ham, og så er vi lykkelige for, at hoppen er drægtig med samme hingst igen, fortæller en meget glad Lena Dalsgaard.

Parret Ditte Brix Frandsen og Flemming Andersen fra Nibe havde to føl med på auktionen i aften, hvor det første føl gik for 28.000 euro, og det andet, hingsteføllet Brix So Special e. So Perfect/ Fürstenball/ Welt Hit II, fik hammerslag på 65.000 euro og blev solgt til Søren Grønborg. Det gav samlet et følsalg på næsten 700.000 kr. for de to føl.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det var en rigtig dejlig oplevelse særligt med det andet føl. Vi er rigtig stolte over hans mor, Brix Florentina, der før har givet et meget dyrt føl på auktion her hos Helgstrand, fortæller Ditte Brix Frandsen.

Auktionens dyreste hoppe blev HP Vivienne e. Vitalis/ Bonds/ San Amour fra HP Horse v/ Lone Bøegh Henriksen, Hillerød. Føllet gik for 34.000 euro til en dansk køber. To af føllene gik til Tyskland, to til USA og resten til Danmark. Auktionarius, Thomas Münch fra det tyske westfalerforbund, solgte 14 af de 17 føl for en gennemsnitspris på knap 30.000 euro.

Copyright Ridehesten.com
HP Vivienne. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

På auktionssiden kan du se hele følkollektionen og læse meget mere om auktionen.

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen