Tysklands Nations Cup-hold er klar

17-06-2024 16:57

Tyskland har nu sat et hold til Nations Cup-turneringen, der finder sted i denne weekend. Isabell Werth udgør en del af holdet, men der er endnu uklarhed om, hvilken hest hun deltager med

Copyright Ridehesten.com
Isabell Werth og Superb. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I den kommende weekend afholdes en af de helt store turneringer i dressur i Rotterdam, nemlig FEI Nations Cup. Stævnet er for mange nationer et vigtigt stævne forud for sommerens OL, da det bruges som et iagttagelsesstævne i forbindelse med udtagelsen af OL-rytterne. 

Flere nationer har offentliggjort deres hold til denne weekends Nations Cup, og nu har Tyskland også annonceret hvem, deres hold består af.

Holdet består af: 

  • Isabell Werth Superb e. Surprice/ Donautanz
  • Ingrid Klimke på Freudentänzer e. Franziskus/ Rubinstein I
  • Bianca Nowag Aulenbrock på Queolito e. Quaterhall/ Fürst Romancier
  • Carina Scholz på Tarantino e. Toronto/ Carbid
Nyheden fortsætter efter annoncen

I midten af juni offentliggjorde Ingrid Klimke, at hun frem mod de olympiske lege ville fokusere fuldt ud på dressuren fremfor military, selvom hun har hele fem OL-deltagelser bag sig med det tyske militaryhold. Det er dog med hesten Franziskus FRH e. Fidertanz/ Alabaster, der i øvrigt er far til Freudentänzer, at hun er en af de potentielle kandidater til at repræsentere Tyskland til OL. 

Ifølge EuroDressage er der også mulighed for, at Isabell Werth vælger at erstatte Superb med den danske guldmedaljehoppe Wendy de Fontaine e. Sezuan/ Blue Hors Soprano (opdr. Kurt Gosmer) til Nations Cup-stævnet. Dette er dog endnu ikke bekræftet. I begyndelse af juni måned annoncerede Isabell Werth, at hun måtte trække Wendy fra det interne tyske mesterskab på baggrund af en mindre skade. Mesterskabet fungerede ellers som et af udtagelsesstævnerne til OL. 

Copyright Ridehesten.com
Wendy De Fontaine (tidligere Queenparks Wendy) her med Andreas Helgstrand. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

På torsdag begynder Nations Cup-turneringen med den femstjernede Grand Prix-klasse. Stævnet bliver streamet på ClipMyHorse. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen