Tysk stutteriejer dømt for mishandling

25-03-2024 06:46

Den tyske stutteriejer, Manfred von Allwörden, er nu blevet dømt for dyremishandling. 14 heste er døde som følge af mishandlingen

Copyright Ridehesten.com
En tysk stutteriejer er blevet idømt bødestraf og en betinget dom i en sag om dyremishandling. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den tyske stutteriejer Manfred von Allwörden, der driver stutteriet Grönwohldhof i Slesvig-Holstein, er blevet dømt i en sag om dyremishandling.

Sagen blev indledt imod Allwörden tilbage i 2022, og stutteriejeren har under hele sagens forløb nægtet sig skyldig i anklagerne. Sagen om den tyske stutteriejer har været undervejs været beskrevet flere tyske medier, og det står her beskrevet at flere heste skulle være døde på grund af utilstrækkelig pleje. Det skriver det tyske medie St. George.

I sidste uge blev der afholdt retsmøder i forbindelse med sagen, men her dukkede den 63-årige Allwörden ikke op, angiveligt på grund af dårligt helbred. 

Dommen lød på en bøde og en betinget dom. Han blev dømt for dyremishandling af 14 heste på stutteriet, der var i så dårlig stand, at de enten døde eller måtte aflives. Årsagen til hestenes tilstand bliver beskrevet som enten manglende ormekure eller utilstrækkelig kontrol med pleje- og helbredstilstand. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Bøden lyder på ca. 350.000 kr. til forskellige organisationer. I Tyskland kan den betingede dom også udløse bøder, hvilket er tilfældet for Allwörden. Træder alle de betingede bøder i kraft, vil beløbet løbe op i bøder på 1,3 mio. kr. 

Allwörden har siden 2012 drevet sin stutteri virksomhed fra rammerne på Stutteri Grönwohldhof, hvor han har avlet springheste. Den svenske springrytter Mathilde Karlsson har haft et langvarigt samarbejde med stutteriejeren, men har efterfølgende afbrudt samarbejdet med Allwörden. 

Copyright Ridehesten.com
Den svenske springrytter Mathilde Karlsson, der efterfølgende har afbrudt samarbejdet med Allwörden. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsson

Karlsson figurerer dog forsat på Grönwohldhofs hjemmeside sammen med den irske springrytter Diarmund Howley og svenske Sofie Svensson. 

Kilder: St. George, Tidningen Ridsport

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner