Gina Royal er ikke mere

08-05-2015 09:38

Ellen Schulten-Baumers karriere på de internationale dressurbaner blev for alvor skudt i gang i sadlen på hoppen Gina Royal OLD, som den 26. april, i en alder af 24 år blev aflivet

Copyright Ridehesten.com
Ellen Schulten-Baumer og Gina Royal ved CDI Lingen 2004.

- Min store, skøre pige Gina Royal er gået bort, lyder det fra Schulten-Baumer; - Jeg er taknemmelig for de sjove tider vi har tilbragt sammen, de mange succeser og de uforglemmelige øjeblikke.

Gina Royal blev født i 1991 hos Walter Henning. Hun var efter Grosso Z/Brentano I.

Hun debuterede på stævnebanerne som 4-års i 1995 under Detlef og Claudia Nesemann, men er også kortvarigt blevet startet af Jörg Henning. Detlef startede stævner på hende frem til 1997.

Gina Royal blev solgt på Vechta Elite auction i efteråret 1997 til Dr. Uwe Schulten-Baumer. Isabell Werth, der på det tidspunkt var hans primære rytter, startede hoppen på Prix St Georges-niveau ved to stævner i Berlin og Münster i 1998. Et år senere overtog Ellen Schulten-Baumer hoppen. I år 2000 debuterede ekvipagen på Grand Prix-niveau i Leverkusen.

Højdepunkterne i ekvipagens karriere inkluderer en sejr i Piaff Forderpreis for tyske U25-ryttere to gange og sejr ved Hamburg Dressurderby. I 2006 startede U25-rytteren Anna Katharina Luttgen på hoppen i Piaff Forderpreis-turneringen.

Ellen og Gina Royal OLD red deres sidste internationale stævne sammen ved CDI Dortmund 2007, hvor de blev nummer fire i Grand Prix med 67,500% og nummer seks i Grand Prix Special med 67,600%. Hoppens sidste stævne var Hamburg Dressurderby i maj 2007.

Gina Royal blev solgt til familien Rinnen efter derbyet i 2007, hvor hun tjente som lærehest for Karin Rinnen inden hun blev endeligt pensioneret.

Kilde: Eurodressage.com

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen