Tvillingeføl født i Jægerspris

10-05-2014 15:42
Avl

På Mademosegaard i Jægerspris folede DV-hoppen Chili natten til mandag - og hun havde en ekstra overraskelse til sine ejere

- Det havde jeg ikke helt regnet med.

Lisa Niebuhr fra Mademosegaard fik sig lidt af en overraskelse natten til mandag, da RDH-hoppen Chili klokken kvart i et lagde sig til at fole. Først kom der ikke helt så meget fostervand som sædvanligt, og da hoppen havde født et velvoksent hoppeføl, blev den liggende. I stedet for moderkagen dukkede der derefter et forben op.

- Så tænkte jeg: Hov: Jeg må nok hellere få noget hjælp, siger Lisa Niebuhr, som sammen med Mogens Rasmussen har Mademosegaard.

Folingen af det andet føl gik dog hurtigt. Det brune hingsteføl var noget mindre end hoppen og var ude på ganske kort tid. Begge føl var friske og kom hurtigere på benene end deres mor.

- Jeg var mere bekymret for hoppen, som blev liggende. Til sidst måtte jeg vække dyrlægen, men han sagde, at jeg bare skulle lade hende ligge og ringe igen, hvis hun stadig lå ned efter halvanden time, siger hun.

Hoppen kom dog op efter en time, og hele familien har det godt. Det mindste føl er blevet støttefodret en smule med modermælkserstatning, men vil i følge Lisa Niebuhr helst være fri.

Føllene har stamningen Firenze/ Carpenter og er resulatet af en hjemmeinseminering. Dyrlægen har på intet tidspunkt spottet hverken to modne æg eller to drægtigheder. De to små overraskelser har endnu ikke fået navne.

- Jeg har ikke kunnet finde på noget. Hans og Grete, eller Bonnie og Clyde... Det skal gerne være noget lidt specielt, siger Lisa Niebuhr.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen