TronsøSkolen byder velkommen

24-06-2017 13:10

På TronsøSkolen udbyder de i dag unikke undervisningsforløb for 10. klasses- og erhvervslinjeelever, men fra august 2017 kan endnu flere unge få mulighed for undervisningen, da skolen også bliver efterskole for 9. klasseelever

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Fredag var en følelsesladet dag på TronsøSkolen, hvor eleverne havde dimension, men allerede fra på søndag er der igen fuld af aktivitet. 33 elever i alderen 12-16 år rykker ind på ridelejr, hvor eleverne for en forsmag på, hvad det vil sige at gå på skolen.

- Eleverne får en forsmag på skolen, og en rimelige står procentdel vælger faktisk efterfølgende at starte på TronsøSkolen, lyder det fra berider og konceptansvarlig Stine Steffensen. Nogle elever har allerede besluttet sig inden ridelejren, men ønsker en uge, hvor de lærer stedet at kende og på den måde bliver mere trygge, mens det for andre handler om at blive helt sikre i deres valg, fortæller Stine Steffensen.

TronsøSkolen – nu også som efterskole

Den frie fagskole TronsøSkolen i Grindsted starter fra næste skoleår en helt ny efterskole. Hidtil har TronsøSkolen kun udbudt 10. klasse og erhvervsskolelinje via de Frie Fagskoler, men fra august 2017 får skolen status som kombinationsskole: Tronsø Efterskole og Fri Fagskole. Det betyder, at man kan tage både en 9. klasse og 10. klasse på skolen.

Tronsø Efterskole tilstræber en høj faglighed og har et naturlig fokus på, at unge skal udvikle sociale, personlige og faglige kompetencer, herudover en særlig opmærksomhed på en fysisk og mental udvikling.

-  Vi har stor fokus på fysisk træning, der også er oppe i tiden, inden for hesteverdenen, lige nu. TronsøSkolen har derfor tilknyttet berider og kostvejleder Sanne Steffensen og den fysiske træning er derfor en del af den obligatoriske undervisning for alle sportseleverne. Det har givet pote for eleverne og det ses tydeligt i undervisningen, at rytterne er blevet fysisk stærkere, fortæller Stine Steffensen.

Derudover får TronsøSkolen besøg af mentalcoach Rasmus Bagger tre gange det kommende skoleår, ligesom eleverne får kvalificeret undervisning af intet mindre end 5 tilknyttede beridere og én træner, navnlig Bjarne Nielsen, Jens Trabjerg, Rikke Klinkby, Peter Rahbek, Stine Steffensen og Anna Carina Toft.

Nyheden fortsætter efter annoncen

-  Vi tager ofte eleverne med på en række udflugter i løbet af deres skoleår, der kan bl.a. nævnes den årlige tur til Hingstekåring i Herning, vi har været på Flyinge, til EM i ponydressur på Vilhelmsborg og besøgt både Blue Hors og Stutteri Ask, fortæller Stine Steffensen.

Ny Ridehal på vej

Fredag er de første spadestik taget til TronsøSkolens nye ridehal. Ridehallen bliver 60*70 m med et stort antal tilskuerpladser, der giver en bedre mulighed for undervisning og afholdelse af store stævner. Ridehallen vil stå færdig i løbet af efteråret, hvor en skridtmaskine også er på vej til skolens mange heste.

Stort stævne på TronsøSkolen

På trods af dimension, ridelejr og sommerferie, så er planlægningen til et stort stævne i fuld gang.

-   Vi inviterer både nuværende elever, men også tidligere og kommende elever til et stort stævne på TronsøSkolen, så vi er meget spændt på, hvor stort det bliver, lyder det fra Stine Steffensen, der glæder sig til at gense gamle elever til stævnet. Eleverne er rigtig glade for at gå på TronsøSkolen, faktisk så glade, at vi havde en gruppe tidligere elever fra sidste år, der tog en weekendvagt på skolen, mens nuværende elever var på studietur, fordi de gerne ville mærke stemningen igen, slutter Stine.

Læs meget mere om TronsøSkolen HER, du kan også følge dem på deres Facebook side HER

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald