Trestjernet Grand Prix-sejr til Danmark

07-08-2016 19:18

Ann-Sofie Skovlund Eriksen

Sidste dag ved Riders Cups internationale springstævne er nu gået og det med stor dansk succes! Det blev nemlig til en dansk sejr i den helt store trestjernede Grand Prix-finale. Læs hvem der vandt her

Copyright Ridehesten.com
Martin Neergaard sørgede for at Søren Pedersen blev badet i champagne efter dagens sejr

Sidste Small Tour overstået

Det blev til endnu en flot sejr til det svenske makkerpar Jørgen Larsson og Johnny B. Good e. Cardento 933/ Turban Rose 834 ved stævnet sidste lilletur. I dagens lilletur sørgede svenskerne for at sætte skabet på plads, da de indtog intet mindre end hele de fire første placeringer.

Jørgen Larsson på Johnny B. Good e. Cardento 933/ Turban Rose 834
Olof Smith på High Light e. Fetcher N/ National Zenith
Fredrik Jönsson på Tea T e. Robin Z/ Landprinz I
Robin Ingvarsson på Cute S (SWB) e. Pessoa VDL/ Quite Easy

Bedste danske rytter blev Søren Møller Nielsen der indtog femtepladsen sammen med Chacco Finest Ask e. Chacco Blue/ Rouletto.

Endnu en hjemmebanesejr til Bruce Goodin

Riders Cup-stævnets sidste Big Tour i denne omgang, blev vundet af Bruce Goodin der må siges at have haft et rigtig godt stævne. Bruce og Baloppi vandt tidligere den første kvailifikation til søndagens store grand prix-finale og i dag blev det til endnu en sejr i en Big Tour. Bruce Goodin og Lajgaardens Landor e. Landor S/ Eastern Lad XX vandt dagens Big Tour efter en rolig og velovervejet første fase i tiden 51,96 men gav den hele armen i anden fase hvor de red en tid på kun 33,05 sekunder og hele 1,99 sekunder ned til andenpladsen som hollandske Kevin Beerse på Elord Heaven H e. Lucky Boy/ Sydney indtog. På tredjepladsen blev det nordmanden Najda Havnegjerde på Libel G e. Clearway/ Coronado i tiden 35,31 sekunder i anden fase.

Bedste danske ekvipage blev Søren Pedersen på Tailormade Stina e. Stakkato/ Goodman der red sig ind på en femteplads i tiden 35,60 sekunder.

Grand Prix sejr til danske Søren Pedersen

Riders Cup sluttede med et brag af en dansk sejr! Stævnet blev rundet af med den største og mest prestigefyldte klasse, den trestjernede Grand Prix-finale med intet mindre en 40.000 euro til vinderen og en Equipe springsadel.

Efter en spændende hovedrunde i Grand Prixen skulle hele 13 ryttere igennem en omspringning. Ud af de 13 var der hele tre danske ekvipager med – Søren Pedersen, Martin Neergaard og Lars Bak Andersen.

Første rytter i omspringningen blev den unge Martin Dinesen Neergaard på Christoph Columbus e. Charisma/ Pilot – han leverede en lynhurtig og flot nulrunde til publikums store begejstring. Gennem klassen lignede det mere og mere en sejr til Martin og Columbus – lige indtil sidste øjeblik…

Sidste rytter i omspringningen var den tidligere danmarksmester, Søren Pedersen på hesten Tailormade Chaloubet e. Chacco-Blue/ Bablubet du Rouet. Sammen satte de fart over feltet – de red målrettet og præcist med førstepladsen i sigtekornet. Missionen lykkedes, Søren og Chaloubet indtog førstepladsen bedst som man troede den var sikret af Martin.

Man kan roligt sige at det blev en stor succes for de nordiske lande, der havde hele otte ryttere med i omspringningen, hvoraf de indtog de første syv placeringer. På tredjepladsen blev det svenske Jørgen Larsson og Agathon S e. Cosmopolite S/ Carentino.

Se resultaterne fra stævnet HER

Stævnets fantastiske hjælperteam siger tak for denne gang og på gensyn til november, hvor den nye ridehal bliver indviet med endnu et internationalt springstævne.

Copyright Ridehesten.com
Det store team af hjælpere og Grand Prix-vinder Søren Pedersen

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen