Ny OL-kandidat til Eric Lamaze

30-06-2020 11:42

Annika Knudsen Lorentsen

Den 11-årige hingst Dieu Merci van T&L skal fremover rides af canadiske Eric Lamaze, som håber at hingsten kan bringe ham til OL i 2021

Copyright Ridehesten.com
Dieu Merci van T&L med Frederic Vermaet i sadlen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Eric Lamaze har fået en ny mulig OL-kandidat i sin stald. I samarbejde med Mark og Tara Rein har Lamaze købt den 11-årige Dieu Merci van T&L e. Toulon/Corrado-I. 

Oprindeligt havde Lamaze formidlet salget af hesten til Chris og The Stinett's Heathman Farm i USA, og her skulle deres rytter Cormac Hanley ride hesten. Men da Heathman Farm og Hanleys veje skiltes i foråret, bad Stinett Lamaze tage hesten tilbage i Europa for at sælge den. 

– Efter at hesten kom til mig i Euroåa red jeg på den, og jo mere jeg red den jo mere fik jeg en utrolig fornemmelse af, at jeg skulle finde en måde at beholde den på, forklarer Lamaze og fortsætter:

– Jeg takker Mark og Tara Rein for at have samarbejdet om denne hest og dermed sikre denne hest til Canada. Som canadiske kollegaer er det superspændende for dem at have en hest, der potentielt kan repræsentere Canada ved næste års OL. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dieu Merci van T&L er opdrættet i Belgien af Luc Tilleman og han har konkurreret let på femstjernet niveau. 

– Han er kun 11 år, og jeg er meget spændt på hans fremtid. Han er en avlshingst, der allerede har fem-seksårige afkom i verden, og jeg har set nogle af hans afkom springe og jeg var meget imponeret, forklarer Lamaze. 

Hingsten har tidligere gået med belgiske Frederic Vernaet, som har konkurreret med hesten på allerhøjeste niveau. Parret har blandt andet vundet en 155 cm klassse ved den 3* stævne i Beervelde sidste år, ligesom de har opnået en 4-plads på 5* niveau i Knokke sidste sommer.

Fremover vil hingsten altså blive redet af canadiske Eric Lamaze, der har vundet både OL guld og bronze individuelt, ligesom han har vundet en sølvmedalje med det candiske hold. Det bliver spændende at følge den nye ekvipage, og se om det bliver muligt for dem at konkurrere ved OL i Tokyo 2021. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen