Tre danske VM-deltagere præmieret

05-07-2024 21:44

I dag var den første præmieoverrækkelse ved WBFSH International Young Breeders World Championships – de fejlfrie deltagere i teoriprøven blev hædret

Copyright Ridehesten.com
VM for ungavlere finder sted i denne weekend på Stutteri Ask. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Torsdag aften ved VM for Ungavlere på Stutteri Ask blev de 154 deltagere testet på viden i en teoritest med 25 spørgsmål – et sæt for juniorer og et for seniorer. 

Fredag aften blev samtlige deltagere kaldt ind i Cassir Ask Arena for at høre resultatet af teoriprøven. Teoriprøven indgår i det samlede resultat af mesterskabet, derfor blev afgørelsen afventet med spænding. 

Hele 26 juniordeltagere havde besvaret den teoretiske prøve fejlfrit. Det blev Pferdezuchtverband Sachsen-Thüringen e.V., som det eneste forbund, fik alle fire juniordeltagere fejlfrit igennem testen. 

Copyright Ridehesten.com
26 juniordeltagere blev hædret for en fejlfri teoritest. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Desværre havde tre af de danske juniorer misforstået et og samme spørgsmål, som de svarede forkert på, det var også den eneste fejl de tre havde i teoriprøven. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hele 42 seniorer havde besvaret testen uden fejl, og blandt dem tre danske deltagere: Cecilia Zaremba Jensen, Viktor Hjortshøj Kristensen og Nicoline Holm Larsen. Også blandt seniorerne fik Sachen-Thüringen alle fire deltagere fejlfrit gennem testen. Det samme gjorde Holsten og Irland.

Copyright Ridehesten.com
42 seniordeltagere blev hædret for en fejlfri teoritest. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Det blev en meget festlig afslutning på den officielle del af dagen, inden de unge mennesker tog del i Fun Games, hvor de bl.a. skulle bygge deres egen kæphest. 

På konkurrencernes sidste dag, lørdag, skal juniorerne bedømmes i mønstring efter løsspringningen som åbner lørdagens bedømmelser fra kl. 8.00. Og seniorerne skal bedømmes i soignering. Lørdag aften er der gallamiddag med efterfølgende præmieoverrækkelse fra kl. 20.30.

Start- og resultatlister. 

Copyright Ridehesten.com
Der blev svedt over teoritesten torsdag aften. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

/Dansk Varmblod

Trine Askjær-Jørgensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen