Træningsdag med Charmaine Berdino

19-10-2023 06:08

Mille Albinus Hjermitslev

Søndag den 12. november 2023 afholder hestetræner og showrytter Charmaine Berdino Showheste Træningsdag,  hvor man har mulighed for at se, hvordan en træning foregår og få tips og tricks til egen træning

Copyright Ridehesten.com
Hestetræner og showrytter Charmaine Berdino. Foto: Wai Ching Yuesdotter

Charmaine Berdino holder Showheste Træningsdag søndag den 12. november 2023. 

Charmaine er hestetræner og showrytter med forkærlighed for frihedsdressur, tricks og ikke mindst ridning uden udstyr. I over 25 år har hun optrådt med heste i ind- og udland, både til hesteshows, i teaterforestillinger og forskellige cirkus. 

Du har nu mulighed for at komme med bag kulisserne og se, hvordan træningen af Charmaines showheste foregår. Du skal hilse på tre spanske heste og en dejlig Shetlandspony, der hver især er på forskelligt niveau i deres uddannelse. Du vil derfor både få et indblik i, hvordan hestene lærer de forskellige øvelser, men også hvordan de ser ud, når hestene har lært dem.

Copyright Ridehesten.com
Hestetræner og showrytter Charmaine Berdino. Foto: Wai Ching Yuesdotter

Inspiration til træningen derhjemme
Formålet med arrangementet er at give inspiration og motivation til tilskuernes egen træning med deres heste derhjemme. At være motiveret til at træne med hesten er ikke altid lige nemt, især ikke om vinteren hvor det ofte er koldt og dårligt vejr, og med en ridebane der måske er frossen eller oversvømmet. Derfor får du tips og øvelser, du kan lave med din hest - selv hvis det ikke er muligt at bruge ridebanen, eller hvis der ikke er meget plads til at træne. 

Nogle af de emner der vil blive gennemgået et blandt andet

  • Basis arbejde; hvordan får vi en god kommunikation med hesten fra jorden af?
  • Miljøtræning og sikkerhed; hvad er vigtigt uanset om man er hyggehest eller showhest?
  • Løsarbejde med flere heste samtidigt
  • Ride med håndhest; hvad kræver det og hvordan kommer man i gang?
Copyright Ridehesten.com
Hestetræner og showrytter Charmaine Berdino. Foto: Wai Ching Yuesdotter

Frihedsdressur og tricks
Til træningsdagen har du mulighed for at lære, hvordan du arbejder med din hest helt frit. Der vil både vises øvelser for begyndere og også avancerede øvelser, hvor der arbejdes med flere heste frit samtidigt. Derudover er der selvfølgelig fokus på sjove tricks du kan lave med din hest.

For mig er målet med min træning, at jeg har glade heste, som har det godt både mentalt og fysisk. At de gerne vil samarbejde og selv byder ind med ting de vil lave. At de selv søger mit selskab, uanset om vi skal lave show sammen eller bare slappe af og hygger os i hinandens selskab derhjemme. Når vi giver hestene lov til at være heste, så stråler de og har en skønhed, når vi optræder, som der ikke er noget udstyr i verden, der kan hamle op med, fortæller Charmaine Berdino. 

Træningsdagen foregår hos Høng Landbrugskole i ridehallen fra kl. 11.00-13.30
Adresse: Strandvej 27, 4270 Høng.

Find billet hos Billetto.dk. 

Læs mere om Charmaine og hestene. 

Copyright Ridehesten.com
Hestetræner og showrytter Charmaine Berdino. Foto: Erik Kunddahl
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen