Totilas tilbage i træning

02-07-2013 09:09

Ved forrige weekends CHIO-stævne i Rotterdam bekræftede Matthias Alexander Raths hollandske træner, Sjef Janssen, at Totilas efter en længere skadespause er tilbage i træning

Copyright Ridehesten.com

Købet af Totilas i 2010 er aldrig blevet helt godt. Hingsten var på det tidspunkt under hollandske Edward Gal indehaver af verdensmestertitlen fra WEG 2010 i Kentucky. Ejeren valgte i efteråret 2010 at sælge Totilas e. Gribaldi / Glendale til hingsteholder Paul Schockemöhle, som allierede sig med Ann-Katrin Linsenhof, der er gift med Klaus Martin Rath, far til Matthias A. Rath.

Matthias Rath har haft enkelte succesfulde starter på Totilas og har kortvarigt været en del af det tyske dressurlandshold. Ekvipagen synes at have haft mange hindringer for deres forudsete succes. Totilas har haft flere små eller større skader og Matthias blev i OL-året 2012 syg af mononukleose. Herefter skiftede han træner for at træne hos Sjef Jannsen.

Seneste nyt fra Matthias og Totilas har været, at hingsten under tapning til frostsæd i vinter pådrog sig en alvorlig skade, der ville tage nogen tid at komme sig over. Ekvipagen blev ikke klar til de tyske mesterskaber, hvilket var et krav for at blive udtaget til EM 2013 i Herning. 

Under CHIO-stævnet i Rotterdam i forrige weekend bekræftede ekvipagens træner, Sjef Janssen, at Totilas nu er i træning under rytter igen. Siden uheldet har han ikke været i stand til at springe, og man har derfor ikke kunnet tappe ham for sæd. Matthias rejser en gang om ugen fra Frankfurt til Erp for at ride et par yngre heste, bl.a. Bretton Woods, og ligeledes Totilas.

Rath og Jannsen håber på, at Totilas vil være konkurrencedygtig til World Cup-sæsonen 2013/2014, men har givet udtryk for, at det langsigtede mål er OL 2016 i Rio. På det tidspunkt vil Totilas være 16 år.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner