Toppen af dansk dressur til Broholm

20-05-2015 11:28

Danmarks bedste dressurryttere er for 12. år i træk klar til at indtage dressurbanerne i de smukke omgivelser på Broholm Slot for at dyste om mesterskabsguld

Copyright Ridehesten.com
Rikke Svane og hingsten Finckenstein var sidste års "dark horse" ved senior-DM på Broholm, hvor de som en næsten ukendt ekvipage formåede at blande sig i top fem.

Broholm Horseshow varer fra den 11. – 14. juni og byder på DM i dressur for seniorer, DM i paradressur, DRF-mesterskabet i dressur for U25 og den landsdækkende dressurturnering Bundgaard Byg Cup. Startlisterne med bl.a. de fleste forsvarende mestre er klar, og der er mere end de danske mesterskaber på spil for senior dressur- og paradressurrytterne. Broholm Horseshow er nemlig også udtagelsesstævne til EM i efteråret. 

Vi kan se frem til et stærkt felt på Broholm i år, og der er meget på spil. Til august afvikles der nemlig EM i dressur i Tyskland, og til september er det paradressurrytternes tur til at ride for EM-medaljer i Frankrig. DM-stævnet på Broholm er et led i udtagelsen af det dressurlandshold og det paradressurlandshold, der skal forsvare de danske farver ved EM, og derfor kan vi se frem til at opleve dansk dressur og paradressur i topklasse i slotsparken.  

Skinnende heste og velklædte ryttere er på banen, når 2. kvalifikationsrunde af Bundgaard Byg Cup igen i år afvikles på Broholm. Bundgaard Byg Cup er en traditionsrig dansk dressurturnering, og Bundgaard Byg har bygget utallige ridehaller og stalde til dansk ridesport. 

Broholm Horseshow er blevet synonym med DM i dressur. I år er det 12 år siden, at Broholm slog portene op til DM i dressur for første gang, og siden er stævnet bare blevet bedre og bedre. Ud over ridning i absolut topklasse vil der være forskellige udstillere og lækker mad rundt omkring i parken. Desuden vil Lis Hartels Mindepris overrækkes. Prisen tildeles en person, som har gjort en ekstraordinær indsats for dansk dressur.

Der er meldt 28 seniorryttere, 10 U25-ryttere og 26 paradressurryttere til start på Broholm, og startlisterne findes HER.

/DRF.

 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald