Tophøjs Diadora til Severo Jurado

04-03-2022 08:38

Den spanske OL-rytter Severo Jurado Lopez, der driver dressurstald i Dronninglund, har fået et nyt fremtidshåb i UVM-finalisten Tophøjs Diadora, som en sponsor har erhvervet med henblik på videreuddannelse hos Severo

Copyright Ridehesten.com
Severo Jurado Lopez nyder sin første udendørs ridetur på Tophøjs Diadora. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er avlerparret Anette Nilausen og Niels-Jørgen Johansen, Hobro, der har opdrættet DV-hoppen Tophøjs Diadora e. Hesselhøj Donkey Boy/ Blue Hors Don Romantic/ Solos Landtinus og har ejet hoppen frem til salget.
Den nu 6-årige RDH-hoppe har været trænet af den spanske dressurrytter Eric Guardia Martinez, siden den var to år, hvor den blev udtaget til Dansk Varmblods Eliteskue i 2018. Det var også Eric Guardia Martinez, der året efter red Tophøjs Diadora til sadelkåring som 3-års.
I Pavo og Dansk Ride Forbunds 4-års championater det følgende år vandt ekvipagen mellemrunden med 94,4% fordelt på bl.a. 10 for skridt samt 9,5 for ridelighed og kapacitet. Championatsfinalerne blev aflyst pga. Covid-19, og det blev ligeledes Dansk Varmblods egnethedstest og dermed også unghestechampionat i forbindelse med hingstekåringen. 

Copyright Ridehesten.com
En helt ny ekvipage: Severo Jurado Lopez og Tophøjs Diadora. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen

Dermed var målene for 2021 UVM samt Pavo og DRF’s 5-års championater. Eric fik regelmæssigt undervisning ved sin tidligere kollega, Severo Jurado Lopez, og Diadora udviklede sig stabilt igennem 2021, hvor hun og Eric respræsenterede Dansk Varmblod ved UVM i Verden og opnåede en finaleplads – også i den danske championatsfinale blev det til en finaleplads.
Mens den internationale interesse for Diadora er steget i løbet af efterår og vinter, har Severo fulgt hoppen på tætteste hold. Han var ikke helt ubekendt med denne hoppestamme, idet han i 2015 vandt det danske 4-års championat på Diadoras fætter, Rockson (samme mormor), som han også har redet UVM på, inden den blev solgt til en tysk rytter og i dag er succesfuld i Grand Prix.

Copyright Ridehesten.com
Eric Guardia Martinez og Tophøjs Diadora ved championatsfinalen på Blue Hors sidste år. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

For en uges tid siden flyttede den store, betydelige hoppe permanent ind hos Jurado Dressage i Dronninglund hos Severo og hans hustru Annika Damrau. Det betyder, at Eric har haft sin sidste ridetur på hoppen, som han virkelig brændte for, og det føles lidt trist, men det giver ham også en vis stolthed at kunne give hesten, han har haft i snart fire år, videre til en rytter som Severo.
Fra den første dag jeg sad på hende, har hun hver dag givet mig fornemmelsen af, at hun er en superstar. Hun siger aldrig nej tak, hun har en super karakter, og arbejder altid meget elastisk. Selvom hun skulle blive spændt, fortsætter hun med at arbejde og er altid positiv, fortæller Eric Guardia Martinez og fortsætter: – Jeg kan ikke forestille mig nogen bedre end Severo til at få det bedste frem i Diadora; han kender hesten, og jeg kender hans måde at arbejde på og deres management. Mere man kan ikke ønske sig. Selvfølgelig føles det også lidt trist, fordi Diadora har givet mig så meget, men et salg på sigt har hele tiden været en del af planen.

Copyright Ridehesten.com
Forhåbentligt får vi Severo Jurado Lopez og Tophøjs Diadora at se til UVM senere på året. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Severo har redet på internationalt Grand Prix-niveau i adskillige år, bl.a. hos Van Olst Horses i Holland og hos Helgstrand Dressage i Danmark, og han har repræsenteret sit hjemland ved OL i både 2016 og 2021. Han er også verdenskendt som en fremragende unghesterytter og en af de dressurryttere, der har vundet flest UVM-medaljer. Blandt andet har han vundet guld tre år i træk på DV-hoppen Fiontini og to år i træk på hingsten D’Avie. Det er også sandsynligt, at vi får Tophøjs Diadora at se ved 6-års UVM i år.
Det er en meget veluddannet hest, jeg har overtaget fra Eric. Jeg har kun redet hende få gange, og i dag er første gang, vi rider udenfor, men hun er helt ukompliceret. Hun har hele tiden lyst til at arbejde og har netop det, der skal til at for at præstere på topniveau – et fantastisk sind kombineret med rigtig gode gangarter. Det hele kommer naturligt for hende, fortæller Severo Jurado Lopez glad. Nu har vi en hel ekstraordinær kollektion af unge heste, som stille og roligt skal uddannes i hestenes eget tempo, og det er muligt i kraft af nogle fantastiske ejere, slutter han.

Copyright Ridehesten.com
Tophøjs Diadora omgivet af Eric Guardia Martinez, Niels Jørgen Johansen, Severo Jurado Lopez og Anette Nilausen. Foto Annika Damrau

Diadoras avlere er i den heldige situation, at de kan nyde at følge deres opdræt under uddannelse og i konkurrence i flere europæiske lande, og de sætter høj pris på, at nogle er forblevet i Danmark, og i Diadoras tilfælde endda i Nordjylland.
For os som avlere har det stor betydning, at vores opdræt kommer i de bedste hænder for at kunne præstere optimalt, og det er ingen hemmelighed, at Severo er en af de ryttere, vi allerhelst vil se i sadlen på vores heste. Så vi er meget begejstrede, fortæller Anette Nilausen og Niels-Jørgen Johansen.

Copyright Ridehesten.com
Severo Jurado Lopez roser Tophøjs Diadora for hendes naturlige balance og smidighed. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen