Double Up er nu også i finalefeltet

05-08-2023 14:41

UVM i dressur: Hesselhoej Double Up gør Lyngbjergs St. Paris selskab i 6-års finalen efter Anders Sjøbeck Hoecks flotte ridt i trøstefinalen. Slangerupgaards Flottenheimer og Eric Guardia Martinez var meget tæt på

Copyright Ridehesten.com
Lige ved og næsten: Eric Guardia Martinez og Slangerupgaards Flottenheimer. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter Lyngbjergs St. Paris og Victoria Vallentin i går opnåede en andenplads i den indledende 6-års klasse og dermed opnåede direkte adgang til finalen, har de tre øvrige danske 6-års ekvipager vældet i ilden i dag i trøstefinalen, hvor de tre første pladser udløste finaleadgang.

Den første af de tre danske ekvipager i trøstefinalen var Helgstrands spanske rytter Eric Guardia Martinez og den kårede hingst Slangerupgaards Flottenheimer e. Franklin/ Scolari (opdr. Slangerupgaard A/S), der ydede der maksimale og gik i front af feltet. Da alle 32 heste havde gået, var de blevet forvist til den utaknemmelige fjerdeplads – tættere på en plads i finalen kommer man ikke.

Copyright Ridehesten.com
Anders Sjøbeck Hoeck og DV-præmiehingsten Hesselhoej Double Up på finalekurs. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Heldigvis lykkedes det for 20-årige Anders Sjøbeck Hoeck og Hesselhoej Double Up e. Hesselhøj Donkey Boy/ Tailormade Lancelot (opdr. Hesselhøj) at nå med i finalen på den sidste billet. De blev i dag nr. 3 og fik deres travkarakter løftet til 8,4. Endvidere gav dommerne 8,5 for både galop og kapacitet. 

Den succesfulde ungrytter Frederikke Gram Jacobsen, ligeledes 20 år gammel, fik meget ros for sin ridning og præsentation af Zanderry Danheat e. Blue Hors Zack/ Londonderry (opdr. Mette Birkholm), hvis lidt begrænsede galopbevægelse afholdt ekvipagen fra en topplacering.

Copyright Ridehesten.com
Frederikke Gram Jacobsen med sin egen Zanderry Danheat. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Klassen blev suverænt vundet af hollandske Hans Peter Minderhout og KWPN-hingsten My Toto e. Glock's Toto Jr./ Voice, der bl.a. fik 9,4 for trav, 8,9 for galop og 9,0 for kapacitet.

Andenpladsen gik til tyske Lena Waldmann og oldenburgerhoppen Chère Celine e. Governor/ San Amour I.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Hans Peter Minderhout og KWPN-hingsten My Toto. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner