Todt Un Prince Ask-afkom blev årets springhoppe (video)

05-09-2021 13:02

Annika Knudsen Lorentsen

Avl

Hos de 3-års springbetonede hopper ved KRAFFT Eliteskuet blev årets vinder den fantastisk flotte hoppe Vicky Ask, der modtog flere 10-taller fra dommerne i dag og fik tildelt guldmedalje, som den første springhoppe siden 2017

Copyright Ridehesten.com
Katalog nr. 7 Vicky Ask, Årets hoppe. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I dag mødtes ni 3-års hopper ved KRAFFT Eliteskuet blandt de springbetonede hopper, hvor der skulle uddeles medaljer af forskellig karat. Alle hopperne blev fremvist flot i løsspringningen, hvorefter det skulle afgøres om hopperne fik tildelt guld-, sølv eller bronze. 

Seks hopper fik tildelt bronze, to hopper fik tildelt sølv og så fik årets vinderhoppe tildelt en medalje af fornemmeste karat, nemlig i guld. Her var der tale om den utroligt velspringende og smukke hoppe, katalog nr. 7 Vicky Ask e. Todt Un Prince Ask/Larimar (opdr. Stutteri Ask), som i dag virkelig imponerende dommerne. 

Føllet er fra succesfulde Stutteri Ask, som også tidligere i dag, havde tre hopper i finalen for 2-års hopper og dermed kan de tage hjem med den bedste hoppe både fra 2-års og 3-års finalen. 

– Årets eneste finalist er Vicky Ask, som er en særdeles velfungerende hoppe, som er storrammet og højstillet hoppe. Det er en passende ædel hoppe med en helt prima galop, understregede Karina Christiansen fra Dansk Varmblod ved udnævnelsen, hvor hun også fortalte følgende: 

– Hoppens galop er rummelig og kraftfuld og hun springer med kæmpe overskud og kapacitet. Hun har en meget smidig bevægelse og derfor får hun også tildelt 10 i kapacitet og 9 i teknik. 

Copyright Ridehesten.com
Årets hoppe blandt de 3-års, der fik tildelt guldmedalje. Her ses hun sammen med (fv.) dommer Johnny Hansen, dommer Signe Wiese, dommer Allan Blomgreen, Lasse Bendixen fra Stutteri Ask og formand i Dansk Varmblod Jan Pedersen. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Vinderhoppen fik desuden et 10-tal i galop og der var derfor ingen tvivl om, at hun i dag skulle tage hjem med en guldmedalje. Denne hoppe er ud af en særdeles stærk hoppestamme, som har leveret et utal af gode afkom og ved årets eliteskue havde morhoppen til Vicky da også endnu et afkom, Valeur Ask, der fik tildelt bronzemedalje. Teamet fra Stutteri Ask var selvfølgelig rigtig glade og i videoen nedenfor kan I høre Lasse Bendixen fra Stutteri Ask fortælle om Vicky Ask. Se desuden løsspringning af Vicky Ask i videoen nederst i denne nyhed.

Copyright Ridehesten.com
Katalog nr. 3 Bøgegårdens Amira. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

To hopper blev belønnet med sølvmedalje
I år skulle der også uddeles to sølvmedaljer og det blev til to hopper, som også viste ekstrem god springformåen og lovende takter for en fremtid som en særdeles god springhest. 

Den ene sølvmedaljehoppe blev katalog nr. 3 Bøgegårdens Amira e. Bøgegårdens Apollo/Bøgegården's Graff's Stakkato (opdr. Stina og Jørgen Schmidt), som fik følgende ord fra dommerne i dag: 

– Det er en særdeles velfungerende og meget ridelig hoppe. Hun har en smidig overlinje og en velbalanceret galop og så springer hun med god teknik og stor kapacitet. 

Den anden sølvmedaljehoppe blev katalog nr. 4 Badessa Silver S.G. e. Balou du Rouet/Campell (opdr. Tilde Moesgård), som i dag blev udstillet ag ejer Mathias Engelsted Jensen. Hun fik blandt andet følgende ord med fra dommerne: 

– Det er en højtstillet og harmonisk hoppe, som har en god balance i galoppen og en god ridelighed. Hun springer med kraftfuldt afsæt og stor kapacitet, en rigtig flot model. 

Copyright Ridehesten.com
Katalog nr. 4 Badessa Silver S.G.. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Følgende hopper fik tildelt bronzemedalje:

  • Katalog nr. 1 Carina Ask e. Action Man Ask/Calato (opdr. Stutteri Ask)
  • Katalog nr. 2 Alley Cat S e. Action Man Ask/Solos Landtinus (opdr. Sally-Ann og Flemming Schultz)
  • Katalog nr. 5 Valeur Ask e. Favorit Ask/Larimar (Stutteri Ask)
  • Katalog nr. 6 HT Kansia e. Kannan/Contendro I (opdr. H.C. Toft)
  • Katalog nr. 8 Klaire D'Hillock e. Todt Un Prince Ask/Contender (opdr. Stutteri Hillock v/Trine Hermansen)
  • Katalog nr. 9 Bøgegårdens Zelia e. Bøgegårdens Zidane/Bøgegårdens Apollo (opdr. Stina og Jørgen Schmidt)
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen