Tobias og Zackorado topper igen

15-06-2024 19:13

Trine Askjær-Jørgensen

I Kronenberg, Holland, går det løs for otte danske paradressurryttere til 3-stjernet, internationalt stævne denne weekend, og Tobias Thorning Jørgensen har indtil videre været umulig for konkurrenterne at komme forbi i grad III

Copyright Ridehesten.com
Tobias Thorning Jørgensen og Blue Hors Zackorado. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Denne weekend er otte danske paradressurryttere taget til 3-stjernet, internationalt paradressurstævne i hollandske Kronenberg. I går var de på banen i de indledende programmer i hver deres grader, og her lagde Tobias Thorning Jørgensen allerede ud med en sikker sejr.

Den succes gentog den 24-årige rytter, der er en af verdens bedste paradressurryttere i grad III, i dag sammen med Blue Hors Zackorado e. Zack/ Florencio II (opdr. Paul Rode). Han og den sorte oldenburgerhingst har dannet par siden starten af 2023, inden det har Tobias som bekendt haft stor succes med hoppen Jolene Hill e. Blue Hors Schufro Hit/ Windsor Hit (opdr. Hanne Andreasen), med hvem han vandt PL-guld i Tokyo 2021 og har opnået utallige, flotte resultater. Det lader til, at Tobias er ved at have fundet melodien mindst lige så godt med den 8-årige hingst fra Blue Hors, der er ejet af Signe og Thomas Kirk Kristiansen, og ekvipagen har da også allerede flere internationale sejre og en DM-titel fra sidste år i bagagen. Dagens sejr blev redet i hus med 72,389% i Para Grand Prix B.

– Turen i dag synes jeg faktisk var ret fin. Desværre blev han bange, hvilket kostede rigtig dyrt i starten af mit program, men vi kom hurtigt over det og fik hentet de tabte procenter igen. Indtil videre har det været et super stævne for Zacko, og vi glæder os til kür i morgen, fortæller Tobias.

Klassens resultat.

Copyright Ridehesten.com
Tobias Thorning Jørgensen og Blue Hors Zackorado. Foto: Ridehesten.com/Maria L. Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Danmark nr. 3 ud af 8
Ved det internationale paradressurstævne afvikles der også en holdkonkurrence, og i den endte det danske hold bestående af Tobias Thorning Jørgensen med Blue Hors Zackorado, Karla Dyhm Junge med Miss Daisy, Pia Wulff Jelstrup med Zafia og Line Thorning Jørgensen med Højgaardens Zackzimo DWB på en tredjeplads ud af i alt otte hold.

Holdenes samlede resultater i konkurrencen udgøres af rytternes resultater fra hver af deres to ridt, i går og i dag, hvor det dårligste resultat sløjfes. De danske ryttere har vist rigtig god figur i Kronenberg, hvor bl.a. Pia Wulff Jelstrup med Zafia e. Blue Hors Zee Me Blue/ Carentino (opdr. Gitte Elkjær Kjeldsen) blev nr. 5 i grad IV og Nicole Johnsen med Cavanillas-W e. Florett AS nr. 5 i grad V i dag.

Resultat af holdkonkurrencen.

I morgen står den på kür på tværs af alle fem paradressurgrader. Stævnet er det sidste, inden landstræner Astrid Gemal skal sætte navne på de ekvipager, som skal repræsentere Danmark på paradressurlandsholdet ved sommerens paralympiske lege i Paris.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Pia Wulff Jelstrup og Zafia. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen