To nye elitehingste i DV

02-11-2023 18:28
Avl

Efter gennemgang af ansøgningerne om elitehingstestatus har Dansk Varmblods avlsledelse tildelt dette ypperste prædikat til to springhingste

Copyright Ridehesten.com
Action Man Ask Z og Søren Møller Rohde ved CHIO Rotterdam 2023. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

To hingste har efter ansøgning fra hingsteholderne fået status af elitehingst i Dansk Varmblod i år. Avlsledelsen tager en gang årligt stilling til udnævnelsen af elitehingste i Dansk Varmblod. Der er krav til både antallet af bedømte afkom og deres kvalitet, til hingstens egenpræstation i sporten eller afkoms præstationer i sporten.

I år er det to springbetonede hingste, som har fået status af elitehingst. Dermed får de også nyt stambogsnummer, idet udnævnelsen til elitehingst betyder, at hingstenes DVH-nummer ændres til DVE. De to nyudnævnte elitehingste er Cantolar DVE 1135 og Action Man Ask Z DVE 1244.

Fakta
Reglerne for elitehingstestatus

Reglerne for udnævnelse til elitehingst i Dansk Varmblod kan ses på forbundets hjemmeside. Der er seks krav, hvoraf det første lyder: Hingsten har udvist god egenpræstation i sport og mindst opnået status svarende til A-hest.
I særlige tilfælde kan en hingst udnævnes til elitehingst alene på baggrund af pkt. 1, såfremt den har opnået helt ekstraordinære konkurrenceresultater på højeste internationale niveau (deltaget i Nations Cup og internationale mesterskaber).
I 2021 blev reglerne for elitehingstestatus justeret. Det betyder, at der stilles færre krav til springhingstene, fordi de oftest har færre afkom end dressurhingstene.
Det er hingsteholdernes eget ansvar at ansøge om elitestatus, der skal ske en gang årligt inden den 1. oktober.

Fold up
Copyright Ridehesten.com
Cantolar under Stein Endresen ved UVM på Zangersheide i 2019. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen