Ni hopper udtaget til KRAFFT Eliteskue

10-08-2024 19:09

På Hillerød Sportsrideklub, der i dag dannede rammen for sadelkåring og 2-årsskue i DV region 1, var niveauet højt og beslutningerne svære. I sidste ende blev ni hopper efter grundig overvejelse fra dommerne udtaget til Eliteskuet

Copyright Ridehesten.com
Utopia med avler Anette Gjørup og Per Andersen. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I dag er der blevet afholdt 2-års skue og sadelkåring i både springning og dressur for 3-års og ældre hopper i Dansk Varmblod Region 1 hos Hillerød Sportsrideklub. Dagen startede med de springbetonede hopper, hvor tre 2-års hopper og fem 3-års og ældre hopper blev fremstillet til kåring. Dommerholdet bestod af Johnny Hansen, Allan Blomgren og Signe Wiese.

For de 2-års hopper gik to videre til finalen samt blev inviteret til Dansk Varmblods KRAFFT Eliteskue. Dagens bedste 2-års hoppe blev Utopia e. Syvhøjegårds Unforgetable S/Cavall Ask avlet af Anette og Christian Gjørup, en hoppe med store rammer, passende ædel, dejligt udtryk og med et godt feminint præg. Finalens anden hoppe var Chantal e. Bøgegaardens Chacoon/Chicos Boy avlet af Mie Nielsen og Theo de Vos.

Af 3-års hopperne skillede særligt én sig ud, som blev udtaget til finalen og inviteret til Eliteskuet samt kåret til dagens bedste springbetonede hoppe. Det var Qualibra e. Quabri de l’Isle/Cormint, en storrammet og højstillet hest med fantastisk flot udtryk; en hoppe, som dommerne var meget betaget af.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Herefter var det tid til de dressurbetonede hopper med et dommerpanel bestående af Vicky Nortvig, Johnny Sørensen og Karsten Petersen. Først var det de 4-års og ældre, hvor holdet bestod af 17 hopper. Heraf blev tre inviteret til dagens finale. Der var tale om følgende hopper, hvoraf de to førstenævnte også fik en invitation til Eliteskuet; Søbakkehus Money Penny e. Blue Hors Fifty Cent/Wilkens avlet af Agnete Holmsted, Springborgs Etienna e. La Vie/Jazz avlet af Per og Pernille Springborg samt Evo Quinell e. Quaterhit/Uno Don Diablo avlet af Stutteri Evo.

Dommerne havde ikke nemt ved at udpege dagens bedste hoppe blandt de tre finalister, som dommerne alle så som rigtig gode heste. I sidste ende var der dog én hoppe, som dommerne syntes bedre om end de andre. Med fokus på eksteriør, udtryk og kønspræg blev dagens bedste hoppe Springborgs Etienna. Om hende sagde dommerne: En storrammet, højstillet og harmonisk hoppe, noget mere ædel end de andre finalister og med et rigtigt godt kønspræg. Hun blev belønnet med 8,5 i både type og rammer, hoved og hals samt kåret i RDH med 8,5 i helhed.

3-års holdet af dressurbetonede hopper bestod ligeledes af 17 hopper, hvoraf fire blev inviteret til dagens finale. Det drejede sig om Kamar’s Jealousy e. Jameson RS2/Escolar avlet af Morten Kappel Petersen, Hvidbjergs Vilja e. Quaterhit/Underworld XX avlet af Nanna Julie og Rasmus Hvidbjerg Stenbek samt Atterupgaards Dixi e. Bon Courage/Caprimond E.H. og Atterupgaards Darla e. Iron/Franziskus, begge avlet af Kristine Munch Sinding.

Vinder af finalen for 3-års dressurbetonede hopper blev Atterupgaards Dixi, helsøster til avlshingsten Atterupgaards Bernachi, med følgende kommentarer fra dommerne: En højstillet og passende ædel hoppe, med godt kønspræg og udtryk, en meget flot hvælvet hals, velmarkeret manke- og skulderparti. Velfungerende under rytter med en særdeles god og smidig bevægelse i både trav, galop og skridt hvoraf sidstnævnte er den bedste gangart med god takt, rummelighed og energi. Alle fire hopper er desuden inviteret med til Eliteskuet.

Ridehestens fotograf har taget billeder hele dagen - se dem her på hjemmesiden indenfor et par dage.

Kristine Ulsø Olsen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen