To guldmedaljer til konkurrenceheste

04-11-2020 09:11

Hele 22 opdrættermedaljer har Dansk Varmblods Avlsledelse uddelt i år til heste i konkurrence, og blandt dem to guldmedaljer

Copyright Ridehesten.com
Guld til Apollonia redet af Stefanie Bistan. Opdrætter: Jørgen Schmidt, Bolderslev. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Sædvanligvis uddeles opdrættermedaljer i forbindelse med Eliteskuet, hvor de unge hopper hædres på baggrund af deres eksteriør og resultater ved brugsafprøvningen. Forbundet har dog også mulighed for at tildele en opdrættermedalje til en særlig talentfuld konkurrencehest (hingst, vallak eller hoppe), der har Dansk Varmblods hestepas. Ejerne skal ansøge Dansk Varmblod om deres hest har medaljepotentiale, og hvert år i oktober, tager avlsledelsen stilling til, hvorvidt der kan uddeles medalje eller ej.

Helt ekstraordinært mange avlere har ansøgt om konkurrencemedaljer i år, og der er uddelt medaljer til 9 springheste, 12 dressurheste og en militaryhest. Der er uddelt to guldmedaljer, fem sølvmedaljer og 15 bronzemedaljer.

De to guldmedaljer er tildelt hhv. en dressur- og en springhest. Dressurhesten og OL-deltager Gørklintgaards Dublét e. Diamond Hit/Ferro (opdr. Jørgen Ravn) har fået den ene guldmedalje. Den anden er tildelt Bøgegårdens Apollonia e. Bøgegårdens Apollo/Bøgegårdens Capello (opdr. Bøgegården).

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den totale liste over medaljemodtagere kan ses HER

Copyright Ridehesten.com
Guldmedalje til Gørklintgårds Dublét redet af Kasey Perry-Glass, og opdrættet af Jørgen Ravn. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Avlsledelsen træffer suveræn beslutning om eventuel medaljetildeling på baggrund af fremsendt dokumentation for hestens opnåede rideresultater, hvori der skal indgå placeringer på svært niveau. Hestens opdrætter er ansvarlig for fremskaffelse af dokumentation for de opnåede resultater, som formidles til Dansk Varmblod. Hesten skal ikke fremstilles. Og opdrætteren bliver hædret under Dansk Varmblods repræsentantskabsmøde. 
 

 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald