Tilmeldingsfrist til DM er i dag

17-04-2013 10:36

Signe Wiese

I dag den 17. april er der tilmeldingsfrist til DM i springning, der for 3. år i træk afvikles hos fam. Schou i Sommersted. Samtidig meddeler arrangørerne, at der er lavet et par ændringer i proportionerne

Copyright Ridehesten.com

DM i springning for seniorryttere, ungryttere, juniorryttere og childrenryttere afvikles fra den 8. - 12. maj hos Schou Absloute Horses i Sommersted, der for 3. år i træk lægger baner til DM-konkurrencerne.

Tilmeldingsfristen til start ved stævnet er i dag, den 17. april, og der er lavet et par ændringer i proportionerne:

  • Lørdag morgen bliver der afviklet en ekstra Youngster-klasse - klasse 28
  • Det er nu tilladt at starte fire klasser under støvnet, også for DM-heste

Kamp om fire mesterskabstitler
Der skal fordeles ikke mindre end fire mesterskabstitler ved det store DM-stævne, der indledes onsdag den 8. maj med tre opvarmningsklasser. Torsdag den 9. maj skal de første mesterskabsryttere i ilden. Det er childrenrytterne og ungrytterne, der rider deres kvalifikationsklasser. Fredag den 10. maj er der en enkelt ordinær klasse inden kvalifikationerne for juniorrytterne og seniorrytterne går i gang. Juniorrytterne skal ride en enkelt runde på forhindringer op til 135 cm, mens seniorrytterne skal ud i to runder, hvor forhindringerne bliver op til 150 cm høje.

Lørdag fordeles de første medaljer
Lørdag den 11. maj kommer afgørelsens time så for children- og ungrytterne. De 20 bedste i begge aldersgrupper går videre til finalen, og de tager eventuelle fejl fra kvalifikationsrunden med sig. Vinderne i childrenklassen findes med en enkelt finalerunde, hvor højden er op til 120 cm. Ungrytterne rider to finalerunder, så der kan let blive vendt op og ned på placeringerne fra kvalifikationen.

Senior- og juniormedaljer fordeles søndag
Søndag den 12. maj sluttes det store stævne af med en youngsterklasse for fem-, seks- og syvårs heste og så selvfølgelig de to sidste finaler. De 20 bedste juniorryttere fra kvalifikationen stiller op i finalen, og skal ride to runder, som sammenlagt med fejlene fra kvalifikationen afgør, hvem der får medaljerne. Punktum for det store stævne sættes af de 20 bedste seniorryttere fra kvalifikationen, som har deres fejl fra de to indledende runder med sig. Først rider de en finalerunde, og så sluttes af med en anden runde på forkortet bane.

Fredag aften er der igen stor rytterfest, og lørdag viser Schou Absolute Horses nogle af staldens avlshingste frem for publikum.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald