Line melder klar til Para-DM

04-06-2014 19:51

Rikke Larsen

Den 22-årige paradressurrytter Line Kongensgaard har haft et optimalt træningsforløb op til Para-DM på Broholm 

Ved onsdagens træning inden afgang til DM kunne Line Kongensgaard og hendes træner Mads Rom konstatere at den 8-årige DV-vallak Laponio e. Laurentio/Hohenstein er veloplagt og klar til Para-DM i denne uge. Som forberedelse op til Para-DM har rytter og træner de seneste tre uger haft kontakt hver dag for at drøfte den optimale træning af Laponio. Line rider flere gange om ugen træning hjemme hos Mads Rom, og ellers rider Line hos Arden Sports Rideklub, hvor hesten står opstaldet. 

Mads Rom trækker især på sine erfaringer fra militarysporten, når han laver en træningsplan for ryttere og heste. Grundformen er bygget op over tid, og her lige op til stævnet bliver det til lidt lettere træning, hvor de sidste detaljer kommer på plads. - Laponio er en hest med masser af kvalitet, den er løsgjort og ridelig, masser af arbejdsglæde og samtidig den gnist, der skal til. I dag ser vi en smidig og løsgjort hest, der er tilpas, og når Line tør ride ham frem som i dag, får han også vist sine kvaliteter. 

-Forberedelsen op til det store stævne i Mannheim var ikke optimal, da Laponio døjede med sur stråle, og der har også været flere andre stævner, hvor forberedelsen op til ikke var helt optimal. Men denne gang har det hele været i orden, og vi har i hele forløbet op til DM været i tæt kontakt, så Line og jeg har planlagt træningen fra dag til dag, ud fra hvordan han har været dagen før, fortæller Mads Rom.

-Stævnet på Broholm er vigtigt i flere sammenhænge, foruden Para-DM vil landstræner i Paradressur, David Amager, også udtage bruttotruppen til Para-VM, der afholdes i slutningen af august. Vi satser derfor på tre gode og stabile ture, men derudover går vi selvfølgelig også efter, at Line rider til noget høje procenter, som hun sagtens kan, når hun kommer til at sidde lige og godt ned omkring ham, og tør ride ham frem. 

Line Kongensgaard fortæller selv, at hun efter en operation i skulderen, hvor et kamera skar en nerve over, ikke har ret mange kræfter i højre arm og ben. Laponio er en meget følsom hest, der reagerer for meget lette hjælpere, og som har affundet sig med, at Line er svag i den højre side, hvor hun også har fået lov til at ride med en speciel tøjle. Hun glæder sig til at komme til Broholm, hvor der er opvarmningsklasse for grad IV rytterne torsdag, og lodtræning til Para-DM torsdag aften. Fredag rides det individuelle program og kür lørdag. Hun satser på at få et godt DM, nu hvor træningen har været optimal uden skader, hun glæder sig og er mentalt klar til opgaven. 

 

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner