Fem danske para-ryttere til Rio

06-06-2016 13:31

De fire paradressurryttere Annika Lykke Dalskov Risum, Caroline Cecilie Nielsen, Line Kongensgaard og Stinna Tange Kaastrup kan nu slutte til Susanne Jensby Sunesen (tidligere udtaget), når det går løs ved de Paralympiske Lege i Rio de Janeiro den 7.-18. september

Copyright Ridehesten.com
Line Kongensgaard og Laponio.

Landstræner i paradressur David Amager har nu sat navn på de fire sidste danske ekvipager, der sammen med allerede udtagne, Susanne Sunesen skal repræsentere Danmark ved de Paralympiske Lege i Rio fra den 7.-18. september.

”Vi er sammen med England og Holland de eneste lande, som er tildelt de maksimale fem kvotepladser til PL i Rio, fordi vi har en række ryttere, der kan præstere på højt internationalt niveau, og derfor har det ikke været en let opgave at få sat navn på de fire ryttere”, fortæller David Amager.

Annika Lykke Dalskov Risum (Otterup), Caroline Cecilie Nielsen (København Ø), Line Kongensgaard (Arden) og Stinna Tange Kaastrup (Odense) fik den glædelige nyhed personligt overrakt af landstræneren, medens Camilla Christensen (Vissenbjerg) har fået den utaknemmelige tjans, som den som skal holde sig klar, hvis der skulle falde et afbud.

Caroline Cecilie Nielsen og Annika Lykke Dalskov Risum har begge deltaget ved de to seneste Paralympiske Lege i henholdsvis 2008 i Hongkong og 2012 i London, og begge ryttere har prøvet at være på en paralympisk podieplads. Caroline i 2008 og Annika i både 2008 og 2012 – og i 2012 i London tog Annika ovenikøbet medaljer i individuelt og kür. Line Kongensgaard og Stinna Tange Kaastrup, paralympiske debutanter, har også begge testet podiepladser senest ved EM i paradressur på hjemmebane i 2013 i Herning.

”2016 kunne godt blive vores år”, fortæller David Amager, ”vi står med et stærkt landshold, og en række ryttere som kommer med dedikation og engagement. Jeg har en god fornemmelse omkring de ryttere, som jeg har udtaget, men er ganske udmærket klar over, at de ryttere som vi skal op imod til PL i Rio også kommer superforberedt. Kan vi skærpe os yderligere frem mod afrejsen i starten af september, så tror jeg som sagt godt, at det kunne blive vores år”.

Vejen til Rio går i øvrigt igennem Broholm Slotspark ved Gudme, hvor de bedste danske dressur og paradressurryttere kæmper om DM medaljer torsdag den 16. – søndag den 19. juni. 

/DRF.

Info

FAKTA OM DE UDTAGNE

Annika Lykke Dalskov Risum, paradressur
Alder: 37 år
Handicap: Tetraplegi (lammelser pga. rygmarvsskade)
Klub: Dalumgård Rideklub
By: Otterup
Hest: Aros a Fenris

Caroline Cecilie Nielsen, paradressur
Alder: 26 år
Handicap: Halvsidig spastisk lammelse (CP)
Klub: Høsterkøb Rideklub
By: København Ø
Hest: Leon

Line Kongensgaard, paradressur
Alder: 24 år
Handicap: Nerveskade i højre arm
Klub: Arden Sportsrideklub
By: Arden
Hest: Laponio

Stinna Tange Kaastrup, paradressur
Alder: 21 år
Handicap: Født uden ben
Klub: Broholm Rideklub
By: Odense
Hest: Horsebo Smarties
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner