Tid til Nations Cup i Compiègne

02-05-2023 18:15

Annika Knudsen Lorentsen

I denne uge skal tre danske dressurryttere til start ved det 5-stjernede Nations Cup i franske Compiègne, og på startlisten findes også en britisk rytter, som kommer til start med hesten, Vamos Amigos, der hjalp Danmark til VM-guld sidste år

Copyright Ridehesten.com
Lone Bang Zindorff med Thranegaardens Rostov. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I denne uge er et af de sportslige højdepunkter Nations Cup-stævnet i Compiègne, Frankrig, hvor der kommer et dansk hold til start. 

Det bliver Carina Cassøe Krüth med Heiline's Danciera e. Fürstenball/ De Niro (opdr. Stald Heiline), Anna Kasprzak med Addict de Massa e. San Amour I/Maestro og Lone Bang Zindorff med Thranegaardens Rostov e. Romanov/Diamond, der skal repræsentere det danske flag.

De danske ryttere møder konkurrence fra nationer som Schweiz, Frankrig, Portugal, Spanien, Sverige, Tyskland, Storbritannien, Holland, Belgien og Ungarn. 

Spændende britisk hold
Det britiske hold føres an af VM-guldvinder Charlotte Fry, som kommer til start med den delvist danskejede hest Everdale e. Lord Leatherdale/ Negro. På det britiske hold finder man også 19-årige Annabella Pidgley, som kommer til start med en hest, der tidligere har haft stor betydning for det danske dressurlandshold. 

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Laudrup-Dufour med Vamos Amigos. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Annabella medbringer nemlig den 11-årige Vamos Amigos e. Vitalis/ Blue Hors Hotline, som sidste år var på det guldvindende danske VM-hold og som desuden hjalp Cathrine Laudrup-Dufour til to individuelle sølvmedaljer ved VM på hjemmebane. 

Sidste mand på det britiske hold er Andrew Gould.

På startlisten findes blandt andet også svenske Patrik Kittel og spanske Severo Jurado Lopez. Sidstnævnte er som mange bekendt, bosat i Danmark. 

Stævnet starter torsdag den 4. maj og fortsætter til og med søndag den 7. maj. De 5-stjernede klasser afholdes over lørdag og søndag. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen