Tag på ridegymnasie i Sverige - ligesom Freja

22-09-2021 12:05

Trine Askjær-Jørgensen

Hun er 17 år og allerede flyttet hjemmefra, og så endda udenlands. Freja Mikkelsen fra København har valgt at rejse fra hjemlandet for at studere på Sveriges ridegymnasie. – Det er helt fantastisk at kunne studere og udleve drømmen på en og samme gang, siger Freja

Copyright Ridehesten.com
Freja Mikkelsen. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

For godt et år siden flyttede danske Freja Mikkelsen til Sverige for at gå på det svenske ridegymnasie på Flyinge Kungsgård - og dét uden hun overhovedet havde nogen relation til Sverige. Her fik hun muligheden for at kombinere både hest og gymnasie, og som Freja selv siger:

– Jeg er den eneste dansker på uddannelsen, og det, synes jeg, er lidt synd, fordi det er virkelig den fedeste måde at studere på, hvis man også gerne vil have fokus på og tid til heste.

Anede ikke, at det var en mulighed

I Danmark er der mange, der ikke kender til muligheden for at læse på et gymnasie i udlandet eller at kombinere en gymnasieuddannelse med heste og ridesport. Det gjorde Freja heller ikke:

– Jeg anede ikke, at man kunne læse på et svensk gymnasie, men så begyndte en af mine venner på et musikgymnasie i Sverige, og derfor opdagede jeg, at det var en mulighed og fandt så ud af, at man også kunne gå på ridegymnasie. Så jeg fandt oplysninger om Sveriges ridegymnasie på Facebook og Instagram og besluttede mig for at søge ind.

Hvorfor tage på et ridegymnasie?

– En af de vigtigste grunde til, at jeg valgte ridegymnasiet, var, at jeg var bange for at miste overskuddet til min hest, men også skolen. Jeg ville gerne kombinere det, så jeg både kunne få en gymnasial uddannelse, men også udvikle og fokusere så meget som muligt på min ridning og min hest, og det er der i den grad tid til på Sveriges ridegymnasie.

Copyright Ridehesten.com
Freja Mikkelsen. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Virkelig nervøs til at starte med

Det var nemt nok at ansøge, men at flytte var en anden sag.

– Bare tanken om at flytte var mega skræmmende, men kærligheden til hestene fik mig til at turde. Når det så er sagt, så var jeg virkelig nervøs. Jeg skulle flytte til et andet land, hvor jeg ikke kendte nogen og troede, det ville blive rigtig svært at lære sproget og menneskerne at kende, men der var slet ingen grund til bekymring. Både mine lærere og klassekammerater har virkelig støttet og hjulpet mig meget. Det har helt sikkert være udfordrende, men også sjovt, og selvfølgelig gør hestene alt lettere.

Vil anbefale det til alle

Freja har nu allerede læst det første år på SRG i Flyinge, Lund og er meget tilfreds med beslutningen om at flytte til udlandet. Hun anbefaler absolut andre at gøre det samme og håber, at flere danskere får øjnene op for muligheden:

– Der er absolut ingen grund til at bekymre sig sådan, som jeg gjorde. Det er bare at gøre det. Man lærer hurtigt at forstå og tale svensk, og der er god tid til at lære det. Der er jo ingen, der forventer, at man kan tale svensk efter en måned, og alle er super støttende og hjælpsomme. Så hvis der er nogen, som tænker på at flytte her til, vil jeg sige: Lad ikke frygten for et fremmed sprog og land hindre dig i at søge ind på Sveriges ridegymnasie.

Sveriges ridegymnasie har selv skrevet om Frejas historie, og du kan læse mere om gymnasiet her

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner