TAF sætter fokus på hestevelfærd

13-11-2023 12:18

Annika Knudsen Lorentsen

Trakehner Avlsforbundet i Danmark (TAF) går forrest i kampen for at opnå bedre hestevelfærd. På baggrund af de seneste, mange sager om hestevelfærd og ridning, siger bestyrelsen i Trakehner Avlsforbundet i Danmark: Nu er det nok – og opfordrer alle hesteforbund til at stå sammen

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

TAF foretager nogle tiltag til fremme for hestevelfærd og korrekt uddannelse af heste, som de håber alle andre avlsforbund, DRF, trav- og galopsporten, islænderne og i det hele taget alle, der beskæftiger sig med heste, vil følge op omkring. TAF vil fremover kræve, at hestevelfærd sættes på dagsorden i de organisationer, de er repræsenteret i, nemlig DRF, WBFSH og Seges.

Teknisk delegeret til avlsarrangementer
Fra og med det næste arrangement i TAF den 2-3. marts 2024 med hingstekåring og DM for trakehnere vil der være tilknyttet en TD’er (Teknisk delegeret) fra DRF ved ridestævner og kåringer. Trakehner Avlsforbundet håber, at DRF er rustet til den stigende efterspørgsel på TD’ere, der er undervejs, da det nok ikke er det eneste avlsforbund, der indfører dette i fremtiden.

Vejledning til rytter og mønstrer
TAF vil udsende materiale og informationer til avlere og ryttere inden en kåring, hvor det tydeliggøres og præciseres, hvordan det forventes, at en ung hest skal rides/vises, til f.eks. en endagsafprøvning, et championat og en hingstekåring.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Fremover bliver der også indskrevet i proportioner og vejledninger til fremvisninger gode råd og regler, så man som rytter, ejer, træner, fremviser/mønstrer aldrig er i tvivl om noget. Ligeledes vil dommere ved stævner, endagsafprøvninger og kåringer også kunne standse ridning/håndtering af hesten, hvis hesten ikke håndteres/rides efter de oplyste forskrifter, med det resultat, at hesten diskvalificeres eller nægtes kåring ved pågældende stævne/kåring. Hesten er naturligvis velkommen igen, når den fremvises korrekt. Man skal aldrig være i tvivl om konsekvensen hos TAF.

Udelukkelse fra andre forbund gælder også hos Trakehner Avlsforbundet i Danmark Ligeledes gælder det fremover at ryttere, ejere, trænere eller fremvisere/mønstrere, der er udelukket eller har karantæne fra Dansk Rideforbund, et andet rideforbund eller et hesteavlsforbund i ind eller udland, er også udelukket fra at deltage ved arrangementer hos Trakehner Avlsforbundet i Danmark.

TAF vil gerne opfordre andre forbund til lignede tiltag for at sikre god hestevelfærd.

/Pressemeddelelse Trakehner Danmark

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner