Hingstekåring og DM for Trakehnere

01-03-2020 22:32

Selvom kalenderen viser 1. marts, så var der ikke mange forårstegn gemt i regnen. Egum Rideklub dannede de flotte rammer om dagens Hingstekåring samt DM hos Trakehner Avlsforbundet i Danmark. Her var heldigvis både heste, ryttere og tilskuere i ly for regn og blæst i den fine ridehal, der var pyntet op til fest!

 

Copyright Ridehesten.com
Kampiano Iwe efter Vapiano/Hibiskus E.H opdrættet og ejet af Iwe Horses
Nyheden fortsætter efter annoncen

 

Et spændende program var præsenteret allerede fra morgenstunden, og dagen startede ud med den første af i alt tre afdelinger af DM i dressur for trakehner hestene. Det foregår således, at alle der deltager i DM skal ride søndag, men man får faktisk chancen allerede lørdag. Her kan man vælge at ride med, og det er så det bedste resultat fra begge dage, der tæller med i den endelige afgørelse. En der havde valgt at ride både lørdag og søndag, var endda vinder af dagens DM klasse, nemlig Jeannette Sund. Hun kom til start på Kaiseradler efter Van Deyk E.H/Cajus, som hun selv ejer, opdrættet af Dieter Heuchert. Jeannette Sund og Kaiseradler blev endda også tildelt Schwadroneurs vandrepokal tidligere på dagen.

 

 

Et mulehår fra førstepladsen endte Cecilie Thomasberg Andersen med Oettingen 2 efter Easy Game/Caprimonde opdrættet af Ina Nicola Lehmann og ejet af Katrine Heisterberg som en flot nummer to. På tredjepladsen fik vi Anne Sofie Aen med Falkenhain SF efter Hirtentaz/Latimer opdrættet af Katharina Schulz-Falkenhain og ejet af Jette Nygaard Aen.

 

 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Indimellem dressurprogrammerne var der ikke stille i hallen, men derimod kunne det veloplagte publikum nyde synet af de to hingsteaspiranter. Fremstillet til kåring, og med mange rosende ord på vejen, var Kampiano Iwe efter Vapiano/Hibiskus E.H opdrættet og ejet af Iwe Horses. Men det var Dashing Society XX opdrættet og ejet af Mette og Lars Grønhøj, fremvist af Hans Jørgen Hoeck/Hesselhøj, der trak det længste strå, og endte med titlen som dagens fløjhingst.

 

Copyright Ridehesten.com
Dashing Society XX efter Flying Society XX/Dashing Blade XX opdrættet og ejet af Mette og Lars Grønhøj

 

TAF forstod at gøre det til en seværdig dag i Egum Rideklub, da der også blev fremvist andre dejlige hingste fra forbundet. Preussen Party efter Ivanhoe/Connery blev flot fremvist af Anne Troensegaard, hingsten er opdrættet og ejet af Kaj Olesen. Også Placido Domingo efter Dorkas/Hohenstein oprættet af Ernst Albert Haack og nu ejet af Danish Performance Horses, var med sin nye rytter Britney Stanley også en del af de hingste der blev fremvist.

 

 

 

Resultaterne fra fra DM klassen ses her: https://equipe-online.s3.amazonaws.com/assets/145263/original.pdf

Læs også

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing