Tæt løb til World Cup i Neumünster

19-02-2024 11:45

Emmelie Scholtens og Indian Rock tog med et mulehår kürsejren til World Cup i Neumünster her i weekenden. Danske Nadja Aaboe Sloth red også med

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det blev til en ny personlig rekord i kür for hollandske Emmelie Scholtens og den 11–årige KWPN hingst Indian Rock e. Apache/ Vivaldi, der red til 81,56% i søndagens World Cup-klasse til det store stævne i tyske Neumünster med en sejr til følge. Svenske Patrik Kittel Forever Young Hrh var kun 0,42% bagefter og indtog dermed andenpladsen med 81,145%. Tredjepladsen gik med 80,425% til Matthias Alexander Rath og Destacado FRH.

Foruden Neumünster har Scholtens redet med i World Cup 2024–sæsonen i Lyon og i Amsterdam, hvor hun blev henh. nr. fem og nr. ti. Det er hendes første World Cup-sejr i denne sæson. Med Indian Rock deltog hun også ved VM i Herning i 2022 og EM i Riesenbeck i 2023.

Scholtens beskriver til Eurodressage, hvor speciel en hest Indian Rock er for hende: 

Jeg har kendt Indian Rock, siden han var tre år gammel, jeg startede alting med ham og har redet ham gennem hele hans uddannelse frem mod Grand Prix. Han er special for mig, fordi jeg red hans far (Apache red.), og han minder mig om ham, udtalte Scholtens efter ridtet.

Se videoen fra Scholtens og Indian Rocks ridt her:

Nyheden fortsætter efter annoncen

Nadjas tredje World Cup
Vores danske Nadja Aaboe Sloth deltog i denne weekend i sin tredje World Cup nogensinde sammen med sin faste makker Favour Gersdorf e. Foundation/Leandro (opdr. Inger Marie Andreasen), som hun selv har uddannet. De blev nr. syv i lørdagens indledende Grand Prix og kvalificerede sig dermed til küren, hvor de i går scorede 75,545%. Det blev til en 12. plads for makkerparret.

Også Hans Christian Mathiasen repræsenterede Danmark ved stævnet, hvor han var at finde som dommer ved C i küren i går. Der var også dansk islæt på syvendepladsen, hvor DV-hesten Tørveslettens Titanium RS2 N.O.P. e. Totilas/Stedinger (opdr. Stutteri Tørvesletten, Helgstrand Dressage og Paul Schockemöhle) med sin hollandske rytter Marieke van der Putten blev placeret med 76,730%.

Copyright Ridehesten.com
Nadja Aaeboe Sloth og Favour Gersdorf. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Patrik Kittel i top i den vesteuropæiske liga
Der er nu blevet afholdt ni afdelinger af World Cuppen i den vesteuropæiske liga. I næste weekend retter spotlightet sig mod Götheborg, som er den andensidste chance for de vesteuropæiske ryttere for at samle point til at kvalificere sig til World Cup finalen. 

Patrik Kittel indtager stadig førerpositionen i den vesteuropæiske liga med 72 point, mens Matthias Rath efter gårsdagens trejdeplads kravler op som nr. to på listen tre point efter Kittel. Danske Nanna Skodborg Merrald, som har meldt sin start i Götheborg i kommende weekend, ligger nr. tre og bliver derfor med al sandsynlighed kvalificeret til World Cup finalen, som finder sted i Riyadh i april.

Se den vesteuropæiske World Cup-stilling her.

Se klassens resultat her.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen