Svensk Grand Prix-hest opereret i halsen

12-11-2019 11:05

Stine La Cour Andersen

Den 13-årige Grand Prix-hest Strolchi havde over en længere periode virket afkræftet, og det viste sig, at det var med god grund. Nu har vallakken, der sammen med Märit Olofsson Nääs indgår i det svenske B-landshold, gennemgået operation nummer to

Copyright Ridehesten.com
Märit Olofsson og Strolchi tilbage i 2013 ved Falsterbo Horse Show. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den svenske dressurrytter Märit Olofsson har måttet sætte træningen med Grand Prix-hesten Strolchi e. Sancisco Old/Davignon II på pause.  Allerede tilbage i 2015 gennemgik Strolchi den første undersøgelse, da han virkede træt, og det tog lang tid for ham at restituere. Under undersøgelsen blev Märit Olofsson sat til at ride med et kamera, der filmede lungerne på hesten, og billerne herfra viste, at hans luftrør sank sammen. Det betød, at Strolchi ikke var i stand til at ilte sig selv ordentligt under ridningen. Efter undersøgelsen gennemgik vallakken sin første operation, og problemet forsvandt midlertidig.

Strolchi fik tilbagefald i sommers
Da Märit Olofsson i sommers kunne mærke, at hendes hest igen havde problemer med at præstere, fik hun ham undersøgt for anden gang. Det viste sig desværre, at tidligere problem var vendt tilbage. Strolchis luftrør sank sammen, og han kunne ikke få nok luft under ridningen. Märit Olofsson udtaler, at det er et usædvanligt problem, der har krævet en række mindre, komplicerede indgreb. Disse indgreb ser ud til at have hjulpet ham indtil videre, men intet er sikkert før Strolchi igen kan komme ud på ridebanen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Håb om et comeback til foråret
Märit Olofsson har et håb om at kunne komme til at konkurrere med Strolchi igen til foråret. Ambitionerne om at præstere på internationalt niveau er bestemt ikke lagt på hylden, og hun håber især på at kunne tage Strolchi med til Finland, hvor ekvipagen tidligere har vist gode takter ved at vinde Nations Cup med det svenske hold i sommers. Dog forholder hun sig realistisk og tager én dag ad gangen, for hun vil ikke tage noget for givet.

/Hippson

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner