Vilja med den skæve mule har det godt (video)

18-12-2021 15:47

Annika Knudsen Lorentsen

Islænderen Vilja blev født med den sjældne lidelse Wry Nose, som betød, at hendes liv en overgang hang i en tynd tråd. Hendes ejer Christina Østergaard besluttede, at hun skulle have chancen og derfor blev hun opereret. I dag trives den nu snart 2-årige islænder

Copyright Ridehesten.com
Vilja. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Sidste år skrev vi om islænderføllet Vilja, der var blevet født med den sjældne lidelse Wry Nose. Dengang var hun lige blevet opereret, og der var endnu uvist, hvordan hendes fremtid så ud. 

Nu stortrives Vilja sammen med sine jævnaldrene på Stutteri Limfjorden på Mors. Hun fylder to ved årsskiftet og er ikke længere bagud i sin vækst. 

Vi er spændte på, hvad hun kan bidrage med [Christina Østergaard]

– Vilja har det rigtig godt. Hun er kommet sig hundredprocent efter operationen og vokser fint. Vi tager ikke længere hensyn til hendes "handicap" og hun er ikke bagud vækstmæssigt, fortæller Christina Østergaard og fortsætter: 

Copyright Ridehesten.com
Viljas mor og lillebror. Foto: Privat

– Hun spiser og drikker præcis som de andre heste, men hun har stadig en smule skæv mule. Hun er blevet en smuk hest, som er meget sød og mild. Det var nemlig det sind vi allerede kunne mærke, da hun blev født og vi har ikke et sekund fortrudt, at vi valgte at investere pengene i hende med operation og de efterfølgende omkostninger. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Stjernen på stutteriet
Der knyttes altid et særligt bånd til heste, som man har skulle tage sig mere af, og det gælder også med Vilja. 

– Hun er vores stjerne på stutteriet, og der kommer folk forbi for at hilse på hende. Det har sågar været gæster helt fra Tyskland for at se hende, det er lidt vildt.

Copyright Ridehesten.com
Billede af Vilja fra føl før operation og nu. Foto: Privat

Planen for Vilja, er præcis det samme for de andre unge heste. De skal tilrides og muligvis indgå i avlen på sigt.

– Vi er spændte på, hvad hun kan bidrage med, og på om det muligvis er arveligt. Vi lader det komme an på en prøve, når hun er gammel nok, så vi kan få syn for sagen, forklarer Christina og slutter: 

– Hun fik selv en lillebror i sommers, og han har ikke den samme lidelse. De ligner ellers hinanden meget af sind. Hvis ikke Vilja skal indgå i avlen, så skal hun bruges som ridehest.

Se en video af Vilja nedenfor.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald