Helgstrand vs. TV2: Helgstrand reagerer

17-11-2023 15:22

Charlotte Kusk Berwald

I dag slog landsretten fast at TV2 gerne må vise de optagelser de har lavet med skjult kamera i to kommende afsnit af dokumentarserien Operation X

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand, her fotograferet til åbent hus hos Helgstrand Dressage tidligere på året. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Kort tid efter dommen i dag var blevet stadfæstet i landsretten, var Andreas Helgstrand og Helgstrand Dressage klar med deres udlægning af sagen.

Her tager Helgstrand Dressage atter afstand fra de metoder, som TV2 og Operation X har anvendt, for at skaffe videoer fra Helgstrand Dressage. En journalist skiftede navn og lod sig ansætte som hestepasser hos Helgstrand Dressage, tidligere på året. Gennem ansættelsesperioden optog den såkaldte muldvarp i skjul video, som TV-stationen nu vil bruge i dokumentaren, der sendes i to dele.

Helgstrand Dressage beklager at landsretten i dag har godkendt TV2's metoder og mener ikke det er fair, at virksomhedens ansatte har oplevet at blive filmet med skjult kamera og snart vil blive udstillet offentligt. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Helgstrand Dressage slår samtidig fast, at det er fuldstændig centralt for dem at hestene trives og at dyrevelfærd sættes over alt andet. 

Den fulde tekst kan læses hos Helgstrand Dressage

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen