Suveræne ungheste i Falsterbo

14-07-2024 21:04

I dag har de 5- og 6-års springheste redet deres respektive finaler til Falsterbo Horseshow, hvor syv danske ryttere var kvalificeret med deres unge heste i 5-års finalen, mens seks ekvipager var kvalificeret til 6-års finalen 

Copyright Ridehesten.com
Bedst af alle i 6-års finalen var Karen Møller Rohde på den talentfulde 6-års hoppe Fiorina Ask. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Selvom de unge springheste kun lige har startet deres karriere som internationale konkurrenceheste, leverer de utrolig flotte resultater og viser god stil, denne gang til Falsterbo Horseshow i Sverige. I dag har syv danske ekvipager nemlig været til start i 5-års finalen, mens seks danske ekvipager var til start i 6-års finalen, hvor kun de 25 bedste fra de indledende runder var kvalificeret.  

I Danmark går 5-års hestene maks 120 cm til stævner, men sådan er det ikke i Falsterbo. Her ventede en bane, hvor forhindringernes højde var på 125 cm, da de danske ekvipager red på banen i forhåbning om at klare sig godt på finaledagen. Desværre blev det til nogle fejl for de unge heste i dag, hvoraf bedste danske ekvipage var Søren Møller Rohde på 5-årige Vasco Ask e. Verdi/ Clarimo. Ekvipagen var eneste fejlfrie dansker i hovedrunden, men endte desværre med 8 fejl i omspringningen, hvilket resulterede i en tiendeplads i dagens finale. Dog var der dansk islæt på resultatlisten, da danskboende Lone Marie Øglend, der dog rider for Norge, vandt 5-års finalen med Olando W e. Carerra VDL/ Corlando med en fejlfri og hurtig runde. 
 

Copyright Ridehesten.com
Bedste danske ekvipage i 5-års finalen var Søren Møller Rohde på 5-årige Vasco Ask. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Senere på aftenen blev det tid til finalen for 6-års heste. Ligeledes går 6-års hestene maks 130 cm til stævner i Danmark, men også i denne finale var niveauet sat op. De unge heste skulle prøve kræfter med en udfordrende bane på 135 cm, og her klarede flere danske ekvipager sig suverænt godt. Bedst af alle var dog Karen Møller Rohde på den talentfulde 6-års hoppe Fiorina Ask e. Dominator 2000 Z/ Carthago Ask, der red en ualmindeligt imponerende fejlfri runde i både hovedrunden og omspringningen. Ekvipagen red også den absolut hurtigste tid, nemlig 37,55 sekunder, og sikrede sig hermed sejren i 6-års finalen her til aften. 

Copyright Ridehesten.com
Karen Møller Rohde og Fiorina Ask har haft stor succes i 6-års klasserne denne sæson. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

Udover Karen og Fiorina Ask klarede Sarah Albus og Dior e. Diamant de Semilly/ San Patrignano Corrado sig også utrolig godt. Parret leverede ligeledes en fejlfri runde i tiden 39,60 sekunder, hvilket var nok til at en fjerdeplads i Falsterbo her til aften. Sidste danske rytter, der var fejlfri i både hovedrunden og omspringningen, var Christian Jansen og Narciso Blue e. VDL Zirocco Blue/ Numero Uno. Dog var parret ikke helt hurtige nok i dag, og derfor endte de på en flot syvendeplads. 

Copyright Ridehesten.com
Sarah Albus og Dior blev placeret som nummer fire i 6-års finalen. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

Med 5- og 6-års hestenes finaler afviklet, er dette års Falsterbo Horseshow veloverstået med flotte danske resultater, og flere unge heste, der har lagt et solidt niveau for resten af sæsonen. 

Copyright Ridehesten.com
Christian Jansen og Narciso Blue var ligeledes fejlfrie i 6-års finalen og endte på en syvendeplads. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

Se stævnets resultatlister her.

 

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen