Susanne Jensby Sunesen fuldender PL-holdet

23-06-2021 08:33

Landstræner Astrid Gemal har nu sat navn på den sidste pararytter, der skal med til Tokyo, og det bliver tredje gang, at Susanne Jensby Sunesen skal deltage i de Paralympiske Lege. Sidst blev det til sølv, og i Tokyo kan den erfarne rytter se frem til at ride ind på den hjemmeavlede hest Leeds

Copyright Ridehesten.com
Susanne Jensby Sunesen og Leeds da de i sidste måned ble danmarksmestre. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.

– Det betyder sindssygt meget at være udtaget. Det er og bliver rigtig spændende. Det er mit tredje PL, men denne gang på en ny hest. Han er hjemmeavlet, og det er første gang, han skal til et stort stævne, fortæller Susanne Jensby Sunesen, der har stutteri i Thy sammen med sin mand.

Ambitioner i Japan
Susanne Jensby Sunesen red en sølvmedalje hjem til Danmark, da hun deltog ved PL i Rio i 2016. Dengang var det på hesten Thy’s Que Faire, men i Tokyo er det Leeds, der sammen med Susanne skal præstere foran dommerne på Equestrian Park.

– Det er jo en ny hest, så selvfølgelig vil jeg gerne gøre det godt med den. Jeg håber på en top fem, for der er både en dobbelt paralympisk mester med samt to, som jeg har tabt guld og sølv til. Og de har begge mere rutinerede heste end mig. Men på en god dag kan det sagtens gå min vej - og så ved man jo aldrig, hvad der kan ske, fortæller den beskedne nordjyde.

Et liv med heste
Susanne Jensby Sunesen begyndte at ride allerede som 7-årig, men var i 2006 ude for en ulykke. En tung halmballe faldt ned over hende. Hun brækkede ryggen og blev delvist lam fra navlen og nedefter. Susanne Jensby Sunesen har dog kæmpet sig tilbage på hesteryggen og har været med på den helt store internationale scene i mange år.

Copyright Ridehesten.com
Susanne Jensby Sunesen. Foto: BESTSELLER for DIF og Team Danmark

En anderledes sidelinje i Tokyo
Susanne Jensby Sunesen er godt klar over, at deltagelsen ved dette års PL på mange måder bliver anderledes, end da hun deltog i London og Rio. Det har corona-pandemien sørget for. Men hun tror stadig på, at det bliver en stor oplevelse.

– Det bliver godt - bare lidt anderledes. Det er megastort at være afsted, fordi man er en del af et større fællesskab, end vi er til VM eller EM. Normalt må vi se de andre atleters kampe, men i år må vi så følge dem på en anderledes sidelinje og fejre hinanden hjemme i PL-byen, fortæller Susanne Jensby Sunesen.

De tre øvrige dressurryttere, der er udtaget til PL, er Katrine Kristensen, Caroline Cecilie Nielsen og Tobias Thorning Jørgensen.

– Med Susanne Sunesen har vi en verdensklasseatlet, som efter at have pensioneret sin hest Thy’s Que Faire efter VM i Tryon 2018 viser sit store format ved allerede nu at have redet sin nye hest, Leeds, op på et internationalt niveau. Det betyder, at Leeds og Susanne kan konkurrere på øverste klinge i Tokyo – og med Susanne får vi samtidig en rytter, som med deltagelse i både London og Rio ved, hvad der skal til ved et PL. Hun bidrager med både kvalitet og erfaring på et dansk hold med bl.a. to debutanter, som skal være med til at videreføre de flotte danske traditioner i paradressuren, fortæller Michael Møllgaard Nielsen, elitechef i Parasport Danmark.

Fakta
Fakta om Susanne Jensby Sunesen
  • Født: 19. februar 1977
  • Hjemby: Thisted
  • Klub: Sportsrideklubben Thisted
  • Klasse: Grad IV
  • Handicap: Inkomplet paraplegiker (delvis lam fra navlen og nedefter)
  • Tidligere PL-deltagelse: London 2012 og Rio 2016
  • Udvalgte resultater: PL-sølv i Rio 2016. EM-guld i Gøteborg 2017.
Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev