BREAKING: OL 2020 udsættes til næste år

24-03-2020 13:56

Annika Knudsen Lorentsen

Det er nu officielt, at OL i Tokyo 2020 udsættes til 2021 - det er IOC-præsident Thomas Bach og Japans premierminister nu blevet enige om

Copyright Ridehesten.com

På grund af de nuværende omstændigheder med coronavirus og på baggrund af de oplysninger, som WHO har leveret i dag, har IOC-præsidenten og Japans premierminister konkluderet, at legene i Tokyo udskuddes til en dato efter 2020, men ikke senere end sommeren 2021. 

Dette sker for at beskytte atleternes sundhed, alle involverede i OL og det internationale samfund.

Hurtigere beslutning end forventet
Efter et hårdt pres fra mange, og efter at flere lande havde meddelt, at de ikke ville sende deres atleter afsted til OL hvis det blev afholdt som planlagt – var IOC og arrangørerne af OL i Tokyo nødt til at komme med en hurtigere udmelding end de først havde planlagt.

Søndag meddelte IOC, at man forventede at have en beslutning på plads i løbet af fire uger. En beslutning som allerede i dag er truffet.

OL i Tokyo, og dermed formodentligt også PL, udsættes til en dato efter 2020 og senest i sommeren 2021.

Efter et hastemøde blev det besluttet at udsætte OL, eftersom det ikke forventes at være forsvarligt at afholde det på grund af de omstændigheder hele verden oplever som følge af Covid-19. Skulle der være styr på virusudbruddet til den tid, vil det stadig være klart, at atleter verden over, har haft en meget ulige mulighed for at forberede sig ordentligt, og derfor er beslutningen nu taget.

I et venligt og konstruktivt møde roste IOC-præsident Thomas Bach og Japans premierminister Abe Shinzo organisationen i Tokyo 2020 og bemærkede de store fremskridt, der er gjort i Japan for at bekæmpe Covid-19, det meddeler IOC i en pressemeddelelse.

– Vi har oplevet en hidtil uset og uforudsigelig spredning af udbruddet og den forværrede situation i hele verden. I går meddelte generaldirektøren for Verdenssundhedsorganisationen (WHO), Tedros Adhanom Ghebreyesus, at Covid-19-pandemien accelererer. Der er registeret mere end 375.000 smittetilfælde verden over og dette tal vokser time for time. Der for har de nuværende omstændigheder og de oplysninger fra WHO gjort at OL i Tokyo skal omplanlægges til en dato efter 2020, men ikke senere end sommeren 2021, skriver de i pressemeddelelsen.

OL-flammen, et lys for enden af tunnelen
Lederne var enige om, at OL i Tokyo kan stå som et fyrtårn forhåb for verden i disse urolige tider, og at den olympiske flamme kan symbolisere lyset for enden af tunnelen. Derfor blev det aftalt, at den olympiske flamme forbliver i Japan, og det er også aftalt, at legene vil beholde navnet: Olympic and Paralympic Games Tokyo 2020.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen