Super springsport på Blue Hors (video)

13-10-2018 21:40

Britt Carlsen

Dansk Ride Forbunds championatsfinaler i springning på Blue Hors blev afsluttet af en forrygende spændende omspringning i 6-års finalen, hvor Martin Dinesen Neergaard sikrede karrierens første championatssejr

Han har vundet det meste, Martin Dinesen Neergaard, men det er indtil dette års finaler i springchampionaterne powered by PAVO endnu ikke lykkedes for ham at sikre en championatssejr. Den kom så på cv'et her til aften, hvor han red UVM-finalisten Clear the Way e. Clearway (opdr. Linus Camitz) ind i omspringningen med den næst højeste stilkarakter i 6-års finalen på 8,5. Som Martin fortæller i webtv interviewet her i nyheden, så troede han på det, da han red Clear the Way på banen med bevidstheden om, at Søren Møller Rohdes fejlfrie ridt på avlshingsten Humberto Ask e. Cornet Obolensky i tiden 35,53 sekunder var det, han skulle slå. Og det lykkedes lige netop, da han standsede tiden på 34,41 sekunder. 

Rikke Haastrup Kristensen havde kvalificeret to heste til omspringningen, og hun sluttede på tredjepladsen med Cavalino e. Tannenhof's Conteur lige foran Daniel Hald Cassøe og Saharis Favorite Carlos e. Favorit Ask (opdr. Jette Jønsson og Niels Olsen). Rikke fik et nedslag undervejs, men hun var omspringningens hurtigste rytter. Så hun kendte vejen, da hun red på banen som sidst startende på Nomanee e. Nonstop, der for tredje gang under finalen opnåede højeste stilkarakter, i dag på 8,7. Desværre for Rikke ramte Nomanee forhindring nr. to.

- Jeg har en hurtig og klog hest, med en rigtig stor og regulerbar galop, fortæller Martin bl.a. i dette web tv interview. Stutteri Ask var sponsor for finalen for 6-års heste.

Se resultatet af klassen HER

Læs mere om championatsfinalerne i magasinet Ridehesten.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen