Succesfuldt stævne for Christian Jansen

20-10-2024 18:21

Danske Christian Jansen er én af de springryttere, der i denne uge har været i Kronenberg, Holland for at ride internationalt springstævne. Her har han haft en yderst succesfuld uge med mange placeringer

Copyright Ridehesten.com
Christian Jansen har haft et yderst succesfuldt stævne i Holland. Her med Stenvangs Daiquiri. Foto: Ridehesten.com/ Juliemaja Søndergaard

Fra den 17.-20. oktober er en håndfuld danske springryttere draget til Peelbergen Equestrian Centre i hollandske Kronenberg. Her har de både haft de lidt mere erfarne heste, samt de helt unge heste til start for at samle erfaring og få en god start på indendørssæsonen. Én af dem, der har været afsted, er Christian Jansen, der med sine fem heste til start har haft en yderst succesfuld uge. 

Stævnet startede for Christian allerede i torsdags, hvor han skulle på banen i Youngster Tour for 5- og 6-års heste. Her havde han tre heste til start, der alle gik fejlfrit. Den bedste af dem var dog den 6-årige Cornet King JS e. Cornet Obolensky/ Colman, der med en suveræn fejlfri runde blev placeret som nummer to. Succesen fortsatte senere på dagen, da han sammen med Stenvangs Daiquiri e. Catoo/ Clarimo sikrede sig en tredjeplads i 135 cm-klassen. 

Jeg er virkelig glad for at have været med hernede, hvor jeg har kunne have alle mine fem heste til start. Det er stort at komme herned og ride, og de har virkelig været gode alle fem heste. De har gået virkelig mange nulrunder, så jeg er virkelig godt tilfreds, fortæller Christian Jansen. 

Copyright Ridehesten.com
Christian Jansen og Cornet King JS. Foto: Ridehesten.com/ Maria Lerche Mortensen

Fredag var endnu en succesfuld dag på kontoret for Jansen, da han var fejlfri på alle sine fem heste, hvor Ca-Di DD e. Carmargue/ Corratus blandt andet tog andenpladsen i en 140 cm-klasse, mens Stenvangs Daiquiri endnu en gang leverede en præstation udover det sædvanlige. Med Christian i sadlen red ekvipagen nemlig fejlfrit i den 145 cm høje Longines Ranking-klasse, hvor parret formåede at ride en imponerende tredjeplads hjem. 

Ranking-klassen har virkelig været det helt store højdepunkt for mig hernede. Der var 21 med i omspringningen, hvilket jo ofte bare er en almindelig klasse derhjemme. Så at gå ind og blive nummer tre i den, er jeg virkelig stolt af, siger Jansen. 

Copyright Ridehesten.com
Christian Jansen på Ca-Di DD. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø

I dag gælder det endnu en Ranking-klasse for Christian Jansen og Stenvangs Daiquiri, hvor de igen skal prøve kræfter med de 145 cm høje forhindringer. Her er 59 ekvipager til start, så der bliver uden tvivl noget at ride om for den danske, talentfulde ekvipage. Derefter er det tilbage til Danmark og træne videre til næste store oplevelse.

Det her har været en fantastisk oplevelse, og jeg er så glad for, at jeg har kunne have alle fem heste med herned. De unge heste har jeg selvfølgelig med for at give dem en masse erfaring, og for forhåbentligt at kunne uddanne dem til at ride en Ranking-klasse om et par år, afslutter en glad Christian. 

Stævnets start- og resultatlister. 

Copyright Ridehesten.com
Højdepunktet for danskeren har uden tvivl været Longines Ranking-klassen sammen med Stenvangs Daiquiri. Foto: Ridehesten.com/ Juliemaja Søndergaard
Astrid Ø. Sørensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen