Succesfuldt DM i kørsel med hest og vogn

27-08-2024 10:09

Dansk Køre Selskab var arrangør af danmarks- og forbundsmesterskab i kørsel med hest og vogn, som blev afholdt fra den 21.-25. august 2024 på kørecentret ved Rævebjerg i Mørkøv. Stævnet blev en stor succes

Copyright Ridehesten.com
Rikke Ruus under maratonkørsel. Foto: Privat/ Mark Flensted.

I den forgangne weekend blev der afholdt danmarks- og forbundsmesterskab i kørsel med hest og vogn på kørecentret ved Rævebjerg i Mørkøv. Der var tale om åbne mesterskaber, så der var også danske landsstævnedeltagere, samt nogle få kuske fra Norge og Sverige. Der blev kørt om danmarksmesterskaber i de svære klasser, samt forbundsmesterskaber i ungdoms- og middelsvære klasser. 

Onsdag - ankomst og åbningsceremoni
Onsdag blev stævnet skudt i gang, da der fra klokken 09 om morgenen ankom 62 deltagere. Klokken 14 var der inspektion på arealet ved dressurbanen. 

Copyright Ridehesten.com
Maria Buchwald til inspektion. Foto: Privat/ Bine Sierla.

Klokken 19 var der åbningsceremoni på dressurbanen, der begyndte med indmarch af Dansk Køre Forbunds fande samt faner fra deltagende køreselskaber og foreninger. Præsidenten for Dansk Køre Forbund, Ivan Bak, åbnede mesterskaberne med en tale. Han blev efterfuldt af en tale ved stævneleder Henning Clausen fra Dansk Køre Selskab. I den forbindelse blev de 11 unge deltagere ved europamesterskaberne for children, juniorer og U25 i Flyinge, Sverige fremhævet og rost for deres gode resultater. Her blev de seks unge deltagere fra Dansk Køre Selskab hyldet, og de fik en gave for deres indsats ved EM, hvoraf Maria Buchwald blev europamester i 2-spand for U25. Efter åbningsceremonien var der reception med bobler og kransekage i den sorte lade. 

Copyright Ridehesten.com
Åbningsceremonien. Foto: Privat/ Bine Sierla.

Torsdag og fredag - dressur
Hestene var striglet og shinet, seletøjet pudset og vognene poleret for at tage sig godt ud, når kuskene skulle køre dressurprogrammer foran de 5 dommere:

  • Overdommer - Pia Skar
  • Dommer - Arnild Arp-Hansen
  • Dommer - Annette Kristiansen
  • Dommer - Judith Kofoed
  • Udenlandsk dommer - Sarah Mullins, Irland

Der var flotte bedømmelser af kuskene og deres præstationer på dressurbanen. Blandt andet opnåede Karina Blåbjerg fra MKS kun 35,82 strafpoint i DM-klassen for 1-spand pony. I flere klasser lå kuskene meget tæt efter dressuren, så det blev spændende om maratonen om lørdagen kunne rykke på de samlede placeringer. 

Copyright Ridehesten.com
Karina Blåbjerg under dressur. Foto: Privat/ Bine Sierla.

Lørdag - maraton
Efter et par dage med træls vejr under dressuren, samt lidt ildevarslende regnbyger tidligt lørdag morgen, skulle det dog vise sig at blive et godt maratonvejr for både kuske, heste samt de mange publikummer, der mødte op til en spændende dag ved Rævebjerg. 

Efter en opvarmning kørte kuskene ud på etapen med de syv flot pyntede forhindringer. Children- og småponyklasserne skulle køre fem forhindringer med portene A-D. Juniorer, U25 og alle middelsvære klasser skulle køre seks forhindringer med portene fra A-F. Alle svære klasser (DM-klasserne) skulle køre alle syv forhindringer med portene fra A-F. 

I DM-klasserne var nogle kuske helt suveræne på forhindringerne. Karina Blåbjerg havde hurtigste tider på samtlige syv forhindringer i 1-spand pony-klassen, og Mathias Birkely Ottendal kørte hurtigst i 4 af de syv forhindringer i 2-spand hest-klassen. 

Copyright Ridehesten.com
Mathias Birkely Ottendal under maraton. Fotograf: Privat/ Steen Kristiansen.

Søndag - forhindringskørsel
Igen var de pæne vogne fundet frem til forhindringskørslen. Regnen spillede igen et puds, men heldigvis blev det flot vejr op ad formiddagen, så ekvipagerne kunne vises frem på bedste vis. Efter maratonen var der lagt op til spædning inden søndagens forhindringskørsel, da der i DM-klassen 1-spand var tæt løb mellem de tre førende kuske, som efter dressur og maraton lå inden for tre strafpoint. 

I forbundsmesterskabsklassen små pony middelsvær, kørte mesterskabsdebutanten Malene Milling Nielsen Langke en dobbelt nulrunde med stævnets mindste pony, Lady. 

Copyright Ridehesten.com
Malene Milling Nielsen Langke under forhindringskørsel. Foto: Privat/ Bine Sierla.

Europamester i forhindringskørsel for U25 1-spand pony, Rikke Ruus, kørte ligeledes en dobbelt nulrunde ved det danske forbundsmesterskab. 
I DM-klassen for 2-spand pony var der tæt løb mellem Susanne Bommelund og Karina Blåbjerg, der begge leverede dobbelte nulrunder. Her vandt Susanne Bommelund med 0,36 sekunder i forhindringskørslen. 

Copyright Ridehesten.com
Susanne Bommelund under forhindringskørsel. Foto: Privat/ Bine Sierla.

Efter forhindringskørslen var der præmieoverrækkelser, hvor der blev uddelt guldmedaljer fra Dansk Idræts Forbund til de danske mestre. Ligeledes blev der uddelt guld-, sølv- og bronzemedaljer samt rosetter til vinderne i alle klasser fra Dansk Køre Forbund. Desuden uddelte Dansk Køre Forbund æresdækkener samt ærespræmier fra Manden med Hatten, Sebastian Simonsen, i form af en himmelhest til alle guldmedaljevinderne. Derudover blev der uddelt mange flotte sponsorpræmier. 

Copyright Ridehesten.com
Dote Hedegaard Hansen rundt på æresrunde. Foto: Privat/ Bine Sierla.
Fakta
Samlede mestre
  • Dansk mester 1-spand pony svær - Karina Blåbjerg, MKS
  • Dansk mester 2-spand pony svær - Maria Buchwald, DKS
  • Dansk mester 1-spand hest svær - Mie Mosegaard Nielsen, DKS
  • Dansk mester 2-spand hest svær - Hans Henrik Mosegaard Nielsen, DKS
  • Forbundsmester children - Dotea Hedegaard Hansen, ØKS
  • Forbundsmester junior - Kate Saxager, SKS
  • Forbundsmester U25 pony - Rikke Ruus, DKS
  • Forbundsmester små pony msv - Malene Milling Nielsen Langke, VK
  • Forbundsmester 2-spand pony msv - Jeanne Thamsen, SSK
  • Forbundsmester 2+4-spand pony msv - Thomas Andersen, FKS
  • Forbundsmester 1+2-spand hest msv - Marie Egelund Ravn - SKS
Fold up
Copyright Ridehesten.com
Æresrunde 2-spand hest, tre på stribe. Foto: Privat/ Bine Sierla.

 

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner