Flarup: Jeg er OL-klar forhåbentlig også næste år

26-03-2020 16:45

Britt Carlsen

OL i Tokyo er udsat til næste år, og militaryrytter Peter Flarup har sikret en kvalifikation til Danmark. Hvordan takler han udsættelsen? – Det vi ikke kan gøre noget ved, skal vi ikke bekymre os om, indleder han

Copyright Ridehesten.com
Peter Flarup har redet en OL-kvalifikation hjem. Foto: Ridehesten.com/Camilla Schröder
Nyheden fortsætter efter annoncen

Militarykonkurrencerne, og især på det niveau, som de afvikles ved OL, kræver grundigt forarbejde, og stort fokus på managering af hestene, så de topper konditionsmæssigt ved mesterskabet, men samtidig også kan gå et dressurprogram, med de øvelser, som skal være på plads. De skal være modige og have overskud og gålyst på terrænbanen, og være forsigtige og have fysisk overskud til ridebanespringningen den sidste konkurrencedag. Det kræver, at rytterne har stort kendskab til deres heste, og ved præcist, hvordan de får dem forberedt bedst muligt på opgaven. Når OL bliver udsat, hvad gør Peter Flarup så nu? Peter har skaffet en kvalifikation i hus til Danmark, han har to heste i spil til opgaven, og lige nu er de i dvale, indleder Peter med smil i stemmen.

– Nej, iler han med at korrigere, de er sat meget ned i arbejde, for vi ved jo ikke, hvornår der igen bliver åbnet op for stævnerne. Og især for vores heste gælder det, at de bliver bygget op efter stævnerne, for vi kan ikke holde dem på et højt niveau gennem længere tid.
Det betyder bl.a. at Peter nu laver grundlæggende, dagligt arbejde med sine heste, mens konditionstræningen er sat på pause.

Om udsættelsen af OL siger Peter: – Jeg plejer at sige, det vi ikke kan gøre noget ved, skal vi ikke bekymre os om, men det er da vanvittig irriterende. Hele situationen, med de mange aflyste stævner, betyder også, at vi ville have haft svært ved at få hestene i form til OL.

Mange åbne spørgsmål
Peter har sikret militarysporten en plads ved OL, men der er jo ikke kommet informationer om, hvorvidt rytterne skal igennem en kvalifikation igen inden starten på OL. Og afhængig af, hvornår der bliver åbnet op for stævner, kan det måske også blive en udfordring. – Er hesten ikke klar, skal den naturligvis ikke afsted til OL, men får vi blot få kvalifikationsstævner, så skal der jo ikke så meget til, hesten skal bare jokke på en sten på vej ned fra lastbilen, og så er der ingen kvalifikation.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I samme båd
Peter gør som de øvrige ryttere og atleter verden over, drosler træningen ned, og tager en dag ad gangen. Han har to heste kvalificeret, den ene er ung (9-årige Facination) og den anden er ældre og mere erfaren, Stald Mejses Frankie e. Federico xx (Stald Mejse), men ingen af dem vil være for gamle næste år. Er det så en fordel med en udsættelse i forhold til den yngre og lidt mere uerfarne Facination? Og nej, bemærker Peter, for afhængig af, hvornår stævnerne åbner op igen, så kan det måske blive vanskeligt at give hesten meget mere stævneerfaring inden OL. Naturligvis afhængig af, hvilket tidspunkt de vælger at afvikle Legene på næste år.  

– Managementet af vores heste er meget vigtigt, vi balancerer på en knivspids. Så lige nu har jeg valgt ikke at lave en masse planer, men i stedet læne mig lidt tilbage og se tiden an. Jeg vil hellere misse det første stævne, end gå i gang for tidligt, så hestene skal holdes på toppen for længe.

Sammen med sin foderleverandør har Peter fokus på at vælge det helt rette foder, uden for meget stivelse, til hestene, mens de er på nedsat arbejde. – Jeg fodrer altid mine heste efter, hvor meget de laver, og der er ikke to heste i stalden, der får det samme og den samme mængde, det er helt afhængigt af træningen, fortæller han. Noget alle i høj grad skal være opmærksom på, hvis hestenes arbejdsmængde ikke er på samme niveau som før corona-krisen.

Vi skal passe på hinanden
– Jeg havde sat næsen op efter at deltage ved OL i år, men så må jeg bare sørge for at være klar til næste år. Det er ingen katastrofe, om det er en fordel, kan jeg ikke vurdere nu. Det er bare mega vigtigt, at vi passer på hinanden. Min kone er sygeplejerske, så jeg oplever tingene fra den anden side også. Vi kan ikke tillade os at græde over, vi har mistet et par ridestævner. Der er mange, som har det værre, og situationen er alvorlig, slutter han.

Copyright Ridehesten.com
Peter Flarup og Silver Ray ved OL i Hong Kong i 2008. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner