Comeback til Explosion W

15-05-2023 12:43

Charlotte Kusk Berwald

Ved weekendens Royal Windsor Horse Show blev det til et gensyn med ekvipagen, der ved OL i Tokyo tog den individuelle guldmedalje. Her fik publikum lov at nyde synet af en af verdens allerbedste springheste i aktion

Copyright Ridehesten.com
Ben Maher og Explosion W. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter en længere pause til vallakken blev det til en 2. plads i søndagens Grand Prix springning ved Royal Windsor Horse Show. Her blev det til en fejlfri hovedrunde på de 160 cm. høje forhindringer og ekvipagen skulle derfor ud i en omspringning mod med ni andre. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Her blev det schweiziske Martin Fuchs og Conner Jei e. Connor 48/ Cosimo, der trak det længste strå og vandt i tiden 33,37. Ben Maher og Explosion W e. Chacco-Blue/ Baloubet du Rouet red i tiden 33,77.

Stævnet var kun ekvipagens andet i løbet af de sidste ni måneder. Først fik hesten en længere pause tilbage i juli sidste år, efter at Ben Maher ikke følte at hesten var helt på toppen. En nærmere undersøgelse afslørede småskader og rytteren valgte at give sin hest ekstra lang tid til at komme sig helt igen. Derefter tog hesten til Florida med sin rytter for at forberede sig til den kommende udendørssæson, men uheldet var igen ude efter ekvipagen. Denne gang var det dog Ben Maher selv. Ved et fald til et stævne pådrog rytteren sig et knoglebrud. Nu er både hest og rytter dog tilbage i topform og arbejder frem mod OL i Paris, hvor Ben Maher og Explosion W håber at de kan forsvare deres guldmedalje.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner